Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Λογοτεχνικά κυριακάτικα πρωινά

Λογοτεχνικά κυριακάτικα πρωινά
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάθε Κυριακή πρωί θα φέρνει τη λογοτεχνία στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ξεκινώντας με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντάκη.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάθε Κυριακή πρωί θα φέρνει τη λογοτεχνία στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ξεκινώντας με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντάκη.

Το πρώτο Λογοτεχνικό Πρωινό θα ξεκινήσει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με το αφιέρωμα στο μεγάλο λογοτέχνη Νίκο Καζαντάκη, την επιμέλεια του οποίου έχει η Ρούλα Αλαβέρα.

Στο πρώτο λογοτεχνικό πρωινό, προς τιμήν του Νίκου Καζαντάκη, θα διαβάσουν αποσπάσματα από τον Ιουλιανό τον Παραβάτη και από τις επιστολές του συγγραφέα προς τον Παντελή Πρεβελάκη και την Ελένη Καζαντζάκη οι ηθοποιοί Γιάννης Παρασκευόπουλος , Γιώργος Ρούφας, Χρήστος Σουγάρης, Στράτος Τζώρτζογλου και Μαρίζα Τσάρη.

Φέτος είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά που το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τα Λογοτεχνικά Πρωινά, συνεχίζοντας πάντα με στόχο την προβολή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και καινοτόμων έργων της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Τις επόμενες Κυριακές θα ακολουθήσουν Λογοτεχνικά Πρωινά με τους εξής συγγραφείς: Γιώργος Βέη (18 Νοεμβρίου), Διονύση Καψάλη (2 Δεκεμβρίου), Μαριέττα Καραγιάννη (16 Νοεμβρίου), Γιώργο Μαρκόπουλο (13 Ιανουαρίου), Λευτέρη Πούλιο (10 Φεβρουαρίου), Σταύρο Ζαφειρίου (24 Φεβρουαρίου), Ζωή Καρέλλη (9 Μαρτίου, παράλληλα είναι και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης) και Τάσο Αρβανιτάκη (23 Μαρτίου).

Info
Λογοτεχνικά Πρωινά
Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντάκη
Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Ε.Μ.Σ.
Ωρα: 12 το μεσημέρι
Ελεύθερη είσοδος

Σχετικές ειδήσεις
Έγκλημα και κρίση: γραφές και μεταγραφές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας
23.11.2016 12:20
Τι είναι η αστυνομική λογοτεχνία; Πρωτεϊκό λογοτεχνικό είδος που προσαρμόζεται στον καιρό με τον καλύτερο τρόπο ή κατεξοχήν δείγμα της μαζικής λογοτεχνίας-παραλογοτεχνίας; Υψηλής ποιότητας κοινωνική, πολιτική, λαϊκή λογοτεχνία ή τυποποιημένο εμπορικό προϊόν της εκδοτικής βιομηχανίας;
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Πώς η λογοτεχνία γίνεται θέαμα
21.09.2016 11:47
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο ΙΑΝΟS συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν τον Κύκλο Συζητήσεων «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή».
Το αρχαίο δράμα στο ΚΘΒΕ 1961-2016: Ένα ψηφιακό, διαδραστικό λεύκωμα δωρεάν για το θεατρόφιλο κοινό
20.07.2016 15:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα στο χώρο του θεάτρου, με την έκδοση ενός ψηφιακού λευκώματος για έξυπνες συσκευές και υπολογιστές.
 Καρούζος μας εμπνέει: Εκδήλωση εις μνήμην του ποιητή Νίκου Καρούζου
06.04.2016 12:12
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης", στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Συμποσίου «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής» σας προσκαλούν την Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, Πλατεία Φιλελλήνων, Ναύπλιο, στην Εκδήλωση εις μνήμην του ποιητή Νίκου Καρούζου, «Ο Καρούζος μας εμπνέει».
Το Άσμα Ασμάτων από το ΚΘΒΕ στη Ροτόντα
25.02.2016 13:36
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εγκαινιάζει τη έναρξη πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ροτόντα με την απαγγελία του έργου «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντα, που μετέγραψε ο Γεώργιος Σεφέρης. Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016, ημέρα γέννησης του Γιώργου Σεφέρη.