Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Πέντε συγγραφείς στο Μέγαρο

Πέντε συγγραφείς στο Μέγαρο
Ο Βασίλης Αλεξάκης , ο Αρης Φιορέτος, ο Θοδωρής Καλλιφατίδης, ο Πάνος Καρνέζης και ο Περικλής Μονιούδης, διαπρέπουν στο εξωτερικό. Καλεσμένοι στο Megaron Plus θα μιλήσουν για τη λογοτεχνία , το έργο τους και την Ελλάδα.

Ο Βασίλης Αλεξάκης, ο Αρης Φιορέτος, ο Θοδωρής Καλλιφατίδης, ο Πάνος Καρνέζης και ο Περικλής Μονιούδης, διαπρέπουν στο εξωτερικό. Καλεσμένοι στο Megaron Plus θα μιλήσουν για τη λογοτεχνία, το έργο τους και την Ελλάδα.

Οι πέντε συγγραφείς ελληνικής καταγωγής άφησαν πίσω τους την Ελλάδα για να ζήσουν και να διαπρέψουν με το έργο τους στο εξωτερικό. Γαλλία, Σουηδία, Αγγλία και Γερμανία είναι οι χώρες που φιλοξενούν το ταλέντο τους.

Γράφουν όλοι σε ξένη γλώσσα, με εξαίρεση τον Βασίλη Αλεξάκη που γράφει και στα ελληνικά, και είναι γνωστοί στους Ελληνες αναγνώστες μέσα από τις μεταφράσεις των έργων τους.

Για πρώτη φορά, οι πέντε συγγραφείς θα συζητήσουν παρουσία του ελληνικού κοινού στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής στις 23 Οκτωβρίου.

Η λογοτεχνία, το έργο τους και η σχέση τους με την Ελλάδα θα είναι τα κυριότερα θέματα της συζήτησης. Ως «πολίτες του κόσμου» με την ουσιαστική έννοια του όρου, καλούνται να ανοίξουν ένα διάλογο με το κοινό γύρω από ζητήματα ταυτότητας της ελληνικής ή της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που ενδεχομένως επηρεάζει τη ματιά και τον τρόπο της γραφής τους.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη. Η συνάντηση των πέντε συγγραφέων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου δραστηριοτήτων του Megaron Plus. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους αρχίζει στις 6μ.μ. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα.

Info
Πέντε συγγραφείς στο Megaron Plus
Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
23 Οκτωβρίου στις 19.00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Αλεξάκης Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
21.02.2017 11:52
Το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύει τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη επίτιμο διδάκτορα.
Μια ζωή ακόμα - Θοδωρής Καλλιφατίδης
09.12.2016 11:12
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο του Θοδωρή Καλλιφατίδη, "Μια ζωή ακόμα".
Ο Βασίλης Αλεξάκης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα
02.12.2016 14:54
Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, Το Κλαρινέτο, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος.
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Πώς η λογοτεχνία γίνεται θέαμα
21.09.2016 11:47
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο ΙΑΝΟS συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν τον Κύκλο Συζητήσεων «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή».
Τάλγκο - Βασίλης Αλεξάκης
06.06.2016 10:36
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επανακυκλοφορεί το μυθιστόρημα Τάλγκο του Βασίλη Αλεξάκη.