Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τρεις όμορφες Κουβανές

Οι Τρεις όμορφες Κουβανές
Οι εκδόσεις Gema παρουσιάζουν το βιβλίο του Γκονσάλο Σελόριο, το οποίο κινείται σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις. Είναι μυθιστόρημα , οικογενειακό έπος, ταξιδιωτικό χρονικό, πολιτική μαρτυρία.

Οι εκδόσεις Gema παρουσιάζουν το βιβλίο του Γκονσάλο Σελόριο, το οποίο κινείται σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις. Είναι μυθιστόρημα, οικογενειακό έπος, ταξιδιωτικό χρονικό, πολιτική μαρτυρία.

Οι Τρεις όμορφες Κουβανές, (Tres lindas Cubanas) είναι η ιστορία των αδελφών Μπλάσκο Μιλιάν, που χωρίζονται με την Επανάσταση της Κούβας.

Η ιστορία τους είναι γεμάτη από τα συναισθήματα του ξεριζωμού και της εξορίας, η άνοδος και η πτώση κυριαρχούν, και ο έρωτας συνυπάρχει με το θάνατο.

Είναι μια ζωντανή αφήγηση πολυάριθμων ταξιδιών στην Αβάνα σε διάστημα τριάντα ετών που εξιστορεί τις πολιτικές και κοινωνικές ταλαντεύσεις της χώρας και, πάνω απo όλα, την ιδεολογική μεταμόρφωση του ίδιου ταξιδιώτη.

Ο Γκονσάλο Σελόριο επιστρέφει στα πάτρια εδάφη της Κούβας και καταγράφει τον ενθουσιασμό και την απογοήτευση των ανθρώπων, χωρίς να υποκύπτει στους διχασμούς που ρημάζουν τη χώρα.

Ο Γκονσάλο Σελόριο είναι μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος, καθηγητής της Σχολής Φιλοσοφίας και Φιλολογίας του Αυτόνομου Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού. Κατέχει την έδρα της ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας από το 1974.

Είναι μέλος της Μεξικανικής Ακαδημίας Φιλολογίας, της Κουβανικής Ακαδημίας Φιλολογίας και της Βασιλικής Ακαδημίας της Ισπανίας. Έχει δημοσιεύσει γύρω στα δέκα βιβλία μεταξύ των οποίων δοκίμια για τη λογοτεχνία και την αρχιτεκτονική.

Το έργο του έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα πορτογαλικά κι έχει αποσπάσει διακρίσεις όπως το Βραβείο των Δύο Ωκεανών (Μπιαρίτς, 1997) και το Εθνικό Βραβείο Μυθιστορήματος IMPAC-Conarte-ITESM του Μεξικού (1999).

Info
Τρεις όμορφες Κουβανές του Γκονσάλο Σελόριο
Μετάφραση: Τατιάνα Ραπακούλια
Σελ.: 464, τιμή: 20 ευρώ
Εκδόσεις GEMA

Σχετικές ειδήσεις
 Εκδήλωση για το βιβλίο
27.01.2017 09:59
Οι Εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο, Ζητήματα ποιητικής, φιλολογίας και λαογραφίας του Γ.Μ. Σηφάκη την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 στο στο Polis Art Café.
Ζητήματα ποιητικής, φιλολογίας και λαογραφίας - Γ.Μ. Σηφάκης
21.11.2016 10:08
Από τις Εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορεί το βιβλίο, Ζητήματα ποιητικής, φιλολογίας και λαογραφίας του Γ.Μ. Σηφάκη.
Η γειτονιά - Γκονσάλο Μ. Ταβάρες
16.08.2016 11:04
Η γειτονιά με τους δέκα φανταστικούς κυρίους είναι το έργο που επιλέγει ο ίδιος ο Γκονσάλο Μ. Ταβάρες για να συνεχίσει τον διάλογό του με τους Έλληνες αναγνώστες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Ο Τζανμπαττίστα Βίκο και η ιδέα της φιλολογίας - Erich Auerbach
30.06.2016 12:34
Από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης κυκλοφορεί το βιβλίο, Ο Τζανμπαττίστα Βίκο και η ιδέα της φιλολογίας. Φιλολογία της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Erich Auerbach σε μετάφραση Γιώργου Ανδρουλιδάκη & Κώστα Σπαθαράκη και σε επίμετρο Διονύση Καψάλη.
Συνάντηση µε τον Πορτογάλο συγγραφέα Γκονσάλο Μ. Ταβάρες
09.06.2016 09:49
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 8ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις – ΛΕΑ» και με τη συνεργασία των Εκδόσεων Καστανιώτη, της πρεσβείας της Πορτογαλίας και του Ινστιτούτου Camões, παρουσιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στη Στοά του Βιβλίου το νέο βιβλίο του Γκονσάλο Μ. Ταβάρες Η γειτονιά – Δέκα φανταστικοί κύριοι.