Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ακόμη μία ανάγνωση του Αμλετ, σε παγκόσμια πρεμιέρα

Ακόμη μία ανάγνωση του Αμλετ, σε παγκόσμια πρεμιέρα
Ο Τόμας Όστερμαϊερ δίνει τη σκηνοθετική του άποψη στο σαιξπηρικό έργο και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε συμπαραγωγή του Schaubühne am Lehniner Platz Berlin και του Φεστιβάλ της Αβινιόv, ανεβαίνει στην Ελλάδα, σε παγκόσμια πρεμιέρα .

Ο Τόμας Όστερμαϊερ δίνει τη σκηνοθετική του άποψη στο σαιξπηρικό έργο και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε συμπαραγωγή του Schaubühne am Lehniner Platz Berlin και του Φεστιβάλ της Αβινιό, ανεβαίνει στην Ελλάδα, σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Ποιο βιβλίο κρατάει ο βερολινέζος Αμλετ , κυνηγώντας το φάντασμα στο κάστρο της Ελσινόρης; Οι κλασικοί συγγραφείς θέτουν ερωτήματα ανοικτά σε πολλαπλές ερμηνείες και ο Τόμας Όστερμαϊερ επιχειρεί μια ακόμη ανάγνωση του σαιξπηρικού κειμένου: Αμλετ (1601), σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Σκηνοθετώντας έργα του παρελθόντος με σύγχρονες προσεγγίσεις ο Όστερμαϊερ αποτελεί μάι από τις πιο δυναμικές προσωπικότητες της Ευρώπης.

Δομεί τις παραστάσεις του σαν μουσικές παρτιτούρες δίνοντας πρωτεύοντα ρόλο στον ηθοποιό και στην ενέργεια της σωματικότητάς του, ενώ η ρεαλιστική γραφή του αναδεικνύει κρυφές διαστάσεις του πραγματικού.

Με προσωπικό σκηνικό στίγμα και πάθος για την έρευνα -διευθυντής της ιστορικής Schaubühne από το 1999- ο σαραντάχρονος σκηνοθέτης επηρεάστηκε από τη σκέψη του Αρτώ και το έργο των Άιζενσταϊν και Μέγερχολντ.

Info
Αμλετ
7 έως 9 Ιουλίου, στις 21.00
Πειραιώς 260, Χώρος Δ
Εισιτήρια: 30, 20 (μειωμένο) και 15 (φοιτητικό κ.α.)
Link: www.schaubuehne.de

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
03.10.2016 16:56
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρεμιέρα 10 Νοεμβρίου. Διάρκεια παραστάσεων έως 22 Ιανουαρίου 2017.
Το Ιστορικό Αρχείο τιμά με θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων
08.06.2016 15:05
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων και σας προσκαλεί στην εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~μια παράσταση στο Αρχείο~», έργο της Ιόλης Ανδρεάδη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016.
Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τον Οσκάρας Κορσουνόβας στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 17:08
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο λιθουανό σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας, ο οποίος προσεγγίζει τον Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τρόπο διαφορετικό.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.