Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Η Ανδρομάχη αλά γαλλικά από τον Jean - Christophe Sais

Η Ανδρομάχη αλά γαλλικά από τον Jean - Christophe Sais
Η Ανδρομάχη του Ευριπίδη ανεβαίνει από τον διακεκριμένο σκηνοθέτη ολόκληρης της Γαλλίας, Jean - Christophe Sais, και στον ομώνυμο ρόλο μία Σύρια ηθοποιός κλέβει την παράσταση .

Η Ανδρομάχη του Ευριπίδη ανεβαίνει από τον διακεκριμένο σκηνοθέτη ολόκληρης της Γαλλίας, Jean - Christophe Sais, και στον ομώνυμο ρόλο μία Σύρια ηθοποιός κλέβει την παράσταση.

Το διαχρονικό σύμβολο της συζυγικής πίστης, της μητριαρχικής αφοσίωσης και της αξιοπρέπειας των ηττημένων, η Ανδρομάχη, ανεβαίνει αυτή τη φορά με Γάλλους και Σύριους ηθοποιούς, μεταφρασμένη στα γαλλικά και στα αραβικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Σκλάβα του Νεοπτόλεμου, η Ανδρομάχη προκαλεί τη ζηλοτυπία και το φθόνο της νόμιμης και άτεκνης συζύγου του Ερμιόνης.

Μέσα από τους «οικογενειακούς» όρους του δράματος, ο Ευριπίδης μέμφεται -στις αρχές, πιθανόν, του Πελοποννησιακού Πολέμου- τη βία του πολέμου και την αναλγησία των ισχυρών.

Ανοικτή στους συνειρμούς με το σήμερα, η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου στη Δαμασκό και στις 22 και 23 Ιουνίου έρχεται στο Σχολείον.

Η παραγωγή είναι της La Gestion des Spectacles, σε συμπαραγωγή της Δαμασκού (Αραβική Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2008), του Φεστιβάλ Fourvière (Λυόν), του Φεστιβάλ Αθηνών και του Festival Grec (Βαρκελώνη).

Σκηνοθεσία: Jean-Christophe Sais, μετάφραση στα γαλλικά: Jean και Mayotte Bollack (εκδ. Minuit), σκηνικά: Jean-Christophe Sais, Jean Tartaroli, φωτισμοί: Jean Tartaroli, κοστούμια: Montserrat Casanova και μουσική: Gilbert Gandil.

Ερμηνεύουν: Louez Ali, Raghad Almakhlouf, Thierry Bosc, Nisrin Fendi, Mathieu Genet, Kouzit Al-Hadad, Lama Hakim, Amira Hdife, Gaëlle Héraut, Valerie Lang, Daniel Martin, Kamel Najma, Hala Omran, Iman Oudeh.

Info
Ανδρομάχη, Jean - Christophe Sais
22 και 23 Ιουνίου 2008, στις 21:00
Εισιτήρια: 25 ευρώ, 20 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (φοιτητικό κ.α.)
Κρατήσεις εισιτηρίων: http://buy.tickethour.com/festival-ww/showProductList.html?idEvent=29
Το Σχολείον, Πειραιώς 52

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές, από το ΚΘΒΕ και το ΠΑΜΑΚ
25.05.2016 11:45
Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚ με την παράσταση «Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές», η οποία θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Αίθουσα Τελετών) την Παρασκευή 27 & το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 20.30.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.
Το όνομά μου είναι Rachel Corrie, στο Θέατρο Παραμυθίας
24.03.2016 12:21
"Το όνομά μου είναι Rachel Corrie", η παράσταση σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου που είχε παιχτεί στο θέατρο του Νέου Κόσμου με μεγάλη επιτυχία (στον ομώνυμο ρόλο τότε η Δήμητρα Σύρου) ανεβαίνει και πάλι, αυτή τη φορά στο θέατρο Παραμυθίας, σε καινούρια εκδοχή με την Ιουλία Γεωργίου στο ρόλο της Rachel Corrie.
Ανθρώπινες φωνές, του Jean Cocteau στο Θέατρο Αυλαία
18.03.2016 14:50
Το Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει το έργο του Jean Cocteau, Ανθρώπινες φωνές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μακρή, από τις 25 Μαρτίου 2016.