Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Ανδρομάχη αλά γαλλικά από τον Jean - Christophe Sais

Η Ανδρομάχη αλά γαλλικά από τον Jean - Christophe Sais
Η Ανδρομάχη του Ευριπίδη ανεβαίνει από τον διακεκριμένο σκηνοθέτη ολόκληρης της Γαλλίας, Jean - Christophe Sais, και στον ομώνυμο ρόλο μία Σύρια ηθοποιός κλέβει την παράσταση .

Η Ανδρομάχη του Ευριπίδη ανεβαίνει από τον διακεκριμένο σκηνοθέτη ολόκληρης της Γαλλίας, Jean - Christophe Sais, και στον ομώνυμο ρόλο μία Σύρια ηθοποιός κλέβει την παράσταση.

Το διαχρονικό σύμβολο της συζυγικής πίστης, της μητριαρχικής αφοσίωσης και της αξιοπρέπειας των ηττημένων, η Ανδρομάχη, ανεβαίνει αυτή τη φορά με Γάλλους και Σύριους ηθοποιούς, μεταφρασμένη στα γαλλικά και στα αραβικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Σκλάβα του Νεοπτόλεμου, η Ανδρομάχη προκαλεί τη ζηλοτυπία και το φθόνο της νόμιμης και άτεκνης συζύγου του Ερμιόνης.

Μέσα από τους «οικογενειακούς» όρους του δράματος, ο Ευριπίδης μέμφεται -στις αρχές, πιθανόν, του Πελοποννησιακού Πολέμου- τη βία του πολέμου και την αναλγησία των ισχυρών.

Ανοικτή στους συνειρμούς με το σήμερα, η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου στη Δαμασκό και στις 22 και 23 Ιουνίου έρχεται στο Σχολείον.

Η παραγωγή είναι της La Gestion des Spectacles, σε συμπαραγωγή της Δαμασκού (Αραβική Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2008), του Φεστιβάλ Fourvière (Λυόν), του Φεστιβάλ Αθηνών και του Festival Grec (Βαρκελώνη).

Σκηνοθεσία: Jean-Christophe Sais, μετάφραση στα γαλλικά: Jean και Mayotte Bollack (εκδ. Minuit), σκηνικά: Jean-Christophe Sais, Jean Tartaroli, φωτισμοί: Jean Tartaroli, κοστούμια: Montserrat Casanova και μουσική: Gilbert Gandil.

Ερμηνεύουν: Louez Ali, Raghad Almakhlouf, Thierry Bosc, Nisrin Fendi, Mathieu Genet, Kouzit Al-Hadad, Lama Hakim, Amira Hdife, Gaëlle Héraut, Valerie Lang, Daniel Martin, Kamel Najma, Hala Omran, Iman Oudeh.

Info
Ανδρομάχη, Jean - Christophe Sais
22 και 23 Ιουνίου 2008, στις 21:00
Εισιτήρια: 25 ευρώ, 20 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (φοιτητικό κ.α.)
Κρατήσεις εισιτηρίων: http://buy.tickethour.com/festival-ww/showProductList.html?idEvent=29
Το Σχολείον, Πειραιώς 52

Σχετικές ειδήσεις
Αυτή η νύχτα μένει, για 6 παραστάσεις στην  Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
03.02.2017 12:49
Η παράσταση Αυτή η νύχτα μένει, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, ανεβαίνει, στο πλαίσιο της έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, μόνο για 6 παραστάσεις.
Το Έξυπνο Πουλί, του Ζωρζ Φεντώ στο Tempus Verum - Εν Αθήναις
05.01.2017 15:43
Το “Έξυπνο Πουλί”, μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Ζωρζ Φεντώ (Georges Feydeau), ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής φάρσας, ανεβαίνει στο θέατρο Tempus Verum - Εν Αθήναις στις 30 Ιανουαρίου για 12 παραστάσεις.
Οι Δούλες του Jean Genet στο Θέατρο Αυλαία
27.12.2016 12:45
Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει το έργο Οι Δούλες (Les Bonnes), του Jean Genet, από τις 9 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.