Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Επαναστάτης έρωτας

Επαναστάτης έρωτας
Η χορευτική παράσταση , Τu amor revolucionario θα φιλοξενηθεί στο μικροσκοπικό θέατρο στην οδό Δεξίππου και Ταξιαρχών 2, στην Πλατεία Ταξιαρχών στο μοναστηράκι.

Η χορευτική παράσταση, Τu amor revolucionario θα φιλοξενηθεί στο μικροσκοπικό θέατρο στην οδό Δεξίππου και Ταξιαρχών 2, στην Πλατεία Ταξιαρχών στο μοναστηράκι.

Πρόκειται για μια ζωντανή γλυπτική σύνθεση - εγκατάσταση με κύριους πρωταγωνιστές ένα γυναικείο σώμα και μια σημαία.

«Αποκάλυψη-αποπλάνηση, μορφή και περιεχόμενο, φύση και ιδεολογία, είναι θεματικές αναφορές που προκύπτουν από τη διαλεκτική σώματος και συμβόλου, ενώ παράλληλα προβάλλονται οι αντιθέσεις προβλέψιμο-απρόβλεπτο, μεταβλητό-αμετάβλητο, πεπερασμένο-αέναο».

Ο χαρακτηρισμός "εγκατάσταση" αναφέρεται στη σχέση του δρώμενου με μια μορφή που σχετίζεται κατεξοχήν με τις εικαστικές τέχνες. Το δρώμενο διαδραματίζεται, όπως και μια εικαστική έκθεση.

Μπορούμε να το παρακολουθήσουμε για μικρότερο ή και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όπως όταν βλέπουμε ένα γλυπτό ή όπως όταν κοιτάει τη θάλασσα.

Ερμηνεία είναι της Νατάσας Αβρά και της Αλίκης Κόντζιου-Γούσα και το σκηνικά έχει αναλάβει η Αρτεμις Αλκαλάη.

Info
Τu amor revolucionario
Μικροσκοπικό Θέατρο
Δεξίππου και Ταξιαρχών 2
Πλατεία Ταξιαρχών, Moναστηράκι
Eίσοδος ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Πλατεία Ηρώων, του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής
16.01.2017 17:10
Το κύκνειο άσμα του Τόμας Μπέρνχαρντ, ενός εκ των κορυφαίων συγγραφέων της σύγχρονης λογοτεχνίας, την Πλατεία Ηρώων (Heldenplatz), παρουσιάζει από την 3η Φεβρουαρίου 2017 η Λυκόφως σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστο Στέργιογλου, Μαρία Σκουλά, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργο Μπινιάρη, Άννα Καλαϊτζίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτη Εξαρχέα, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.
Το ρεπερτόριο 2016 - 2017 της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου
24.10.2016 15:58
Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής -1 για τη νέα περίοδο 2016 - 2017, το οποίο περιλαμβάνει νέες παραστάσεις φυσικά, που ξεκινούν τον Νοέμβριο, παραστάσεις στο πλαίσιο του Europoly (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, το φεστιβάλ "7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων" (Απρίλιος 2017), αλλά και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.
Ο Έρωτας & το Ψέμα, από την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ»
08.07.2016 11:44
Η Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ», σάς προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00μμ, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Αργυρούπολης όπου θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Έρωτας & το Ψέμα».
Αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
22.06.2016 16:31
Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμμετέχει στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, με την θεατρική εγκατάσταση αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα παρουσιαστεί σε τρείς διαφορετικούς χώρους, σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ημέρας.
Η πλατεία ήτανε άδεια, από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
09.06.2016 10:56
H ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου Oprimid@s σας προσκαλεί στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Η πλατεία ήτανε άδεια», την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 9.30μμ, στο πλαίσιο της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής (Λαϊκή Σκηνή), στη Γεωπονική Σχολή.