Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Προς κατεδάφιση με μια άλλη προσέγγιση

Προς κατεδάφιση με μια άλλη προσέγγιση
Το έργο του Tennessee Williams παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως ως ένα μονόπρακτο μιούζικαλ που ξετυλίγεται στις ράγες του τραίνου.

Το έργο του Tennessee Williams παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως ως ένα μονόπρακτο μιούζικαλ που ξετυλίγεται στις ράγες του τραίνου.

Είναι μια δημιουργία του εφευρετικού σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη και του συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου (από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου «Σπείρα-Σπείρα»).

Η υπόθεση του έργου αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ένα κρύο και υγρό πρωινό η μικρή Γουίλι συναντάει τον Τομ στις ράγες του τραίνου μιας μικρής πόλης του Μισισιπί, με φόντο την οικονομική εξαθλίωση της δεκαετίας του '30.

Η συνάντηση αυτή θα εξελιχθεί σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση που θα φέρει στο φως το παρελθόν, το παρόν αλλά και το αβέβαιο μέλλον της Γουίλι. Εγκαταλελειμμένη, μόνη και προσκολλημένη πεισματικά στο παρελθόν της, αφηγείται στον Τομ την ιστορία της, στιγματισμένη κυρίως από το θάνατο της αδερφής της, Αλβα.

Ταυτότητα της Παράστασης: Λιμπρέτο-διασκευή Διαμαντής Γκιζιώτης, χορογραφία-κίνηση ;Eλενα Γεροδήμου, ενορχήστρωση Γιάννης Γιαννάκος, φωτισμοί Κωστής Ζάγκας. Ερμηνεύουν: Βικτωρία Ταγκούλη , Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ

Μαζί τους παίζει ζωντανά δεκαμελής ορχήστρα: Βιολί Αντώνης Ρεμούνδος Βιόλα Φώτης Πεζός Τσέλο Λίνα Τριανταφύλλου Κοντραμπάσο Γιάννης Παπαδόπουλος Κλαρινέτο Νεφέλη Γιαννίση Τρομπέτα Γιώργος Δεσσύλας Κόρνο Χρήστος Κατσιγιάννης Φλάουτο Αννα Ζιώγα Βιμπράφωνο Παναγιώτης Κολιαβασίλης Πιάνο Χρίστος Θεοδώρου. Συμμετέχει ο Dj Jimmy Jib.

Ιnfo
Κωνσταντινουπόλεως 46, Κεραμικός
Τηλ: 6970134560
10 έως 20 Ιουλίου 2008, Καθημερινά στις 21.30
Eισιτήρια: 20 ευρώ κανονικό, 15 φοιτητικό

Σχετικές ειδήσεις
«Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις
14.09.2016 17:39
Το Θέατρο Άττις, που συμπλήρωσε 30 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς, παρουσιάζει το «Ανκόρ» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, από 25 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστές την Σοφία Χιλλ και τον Αντώνη Μυριαγκό.
Βάκχες, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου για 2η χρονιά στη Μόσχα
04.03.2016 11:24
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται στο ιστορικό Electro Theatre Stanislavsky της Μόσχας οι παραστάσεις των "Βακχών" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Το γλυκό πουλί της νιότης, του Tenesse Williams στο Θέατρο Άλμα
24.02.2016 16:40
Το αγαπημένο έργο του Tennessee Williams «Το γλυκό πουλί της νιότης», που συμπλήρωσε με επιτυχία τις εκατό παραστάσεις στη σκηνή του θεάτρου Άλμα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και την επιδοκιμασία των εκπροσώπων του τύπου, συνεχίζει έως την Κυριακή 3 Απριλίου.
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, του Tennessee Williams στο Rabbithole
10.02.2016 15:33
Η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens παρουσιάζει στο Rabbithole το ποιητικό θεατρικό κείμενο “Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι” σε σκηνοθεσία της Φένιας Προβελεγγίου.
Μέσα στους ρυθμούς του «Βίκτορ- Βικτόρια»
28.01.2016 12:19
Από 12 Φεβρουαρίου θα παρουσιάζεται στο θέατρο Πάνθεον το διάσημο «Βίκτορ- Βικτόρια», το οποίο κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μιούζικαλ της παγκόσμιας σκηνής. Την διασκευή έχει αναλάβει η Μυρτώ Κοντοβά και τη σκηνοθεσία ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει η Εβελίνα Παπούλια (η οποία έχει αποκτήσει ήδη την αλά Τζούλι Άντριους εμφάνιση), ενώ ο Γιάννης Ζουγανέλης θα υποδυθεί τον Toddy, τον ομοφυλόφιλο μέντορά της.