Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η άλλη Σταχτοπούτα

Η άλλη Σταχτοπούτα
Η ομάδα χορού griffon παρουσιάζει το καινούργιο έργο της Σεσίλ Μικρούτσικου Σταχτοπούτα, από τις 14 ως και τις 17 Απριλίου στο θέατρο Δίπυλον.

Η ομάδα χορού griffon παρουσιάζει το καινούργιο έργο της Σεσίλ Μικρούτσικου Σταχτοπούτα, από τις 14 ως και τις 17 Απριλίου στο θέατρο Δίπυλον.

H Σεσίλ Μικρούτσικου διακρίνοντας τρεις διαφορετικές περιόδους σκιαγραφεί την ψυχοσύνθεση της μοναδικής ηρωίδας της παραμυθένιας εκδοχής.

Σε αντίθεση με το κλασσικό παραμύθι η καταπίεση και ο ασφυκτικός κλοιός στον οποίο βρίσκεται η Σταχτοπούτα δεν επιβάλλονται μόνο από εξωγενείς παράγοντες, όπως π.χ. από τις αδερφές ή τη μητριά, αλλά από την ίδια.

Καθρέφτης και εκφραστής της ψυχικής φόρτισης της Σταχτοπούτας γίνεται το σώμα μέσω της κινησιολογίας της μοναδικής χορεύτριας του έργου, της Ράνιας Γλυμίτσα. Αντίστοιχα, η σκηνή όπου προσκαλείται στο παλάτι δεν είναι ένα βήμα προς τη λυτρωτική κορύφωση της ιστορίας αλλά ένα βήμα προς την αυτογνωσία.

Ως ένα γενικότερο σχόλιο για την κοινωνία του «φαίνεσθαι» και όχι του «είναι» η σύγχρονη Σταχτοπούτα της Σεσίλ Μικρούτσικου δεν εξυμνεί μόνο τον έρωτα αλλά την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

H ομάδα χορού griffόn δημιουργήθηκε το 2000 από την Ιωάννα Πορτόλου. Με κίνηση που εμπνέεται κυρίως από τις χειρονομίες, τις κινήσεις και τις καταστάσεις της καθημερινής ζωής .

Με σκηνικά λιτά όσο και ουσιαστικά, μουσικά ακούσματα ξεχωριστά και εμπνευσμένη ενδυματολογική παρουσίαση, η griffόn καταφέρνει να παρουσιάζει κάθε χρόνο καινούργιες παραγωγές. Εργα της έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας (Αμόρε, Εμπρός, Ροές, Πορεία), σε διεθνείς διοργανώσεις

info
14, 15, 16 & 17 Απριλίου 2008
Θέατρο Δίπυλον, Καλογήρου Σαμουήλ 2 & Διπύλου,
Πλ. Κουμουνδούρου, τηλ 210 3229771
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Για την Ελένη: οι παραστάσεις παρατείνονται στο Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις
30.11.2016 16:47
Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της, στο πλαίσιο της πλατφόρμας νέων δημιουργών «Θέμα Εμφύλιος» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και τη θερμή υποδοχή που έλαβε από το θεατρόφιλο κοινό στον καινούργιο θεατρικό χώρο του Δημήτρη Λάλου Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, στο Γκάζι, η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη» παρατείνεται έως τις 5 Ιανουαρίου.
«Αναπάντεχες κλήσεις» της Τούλας Μπούτου στο Θέατρο Ελπίδας
27.10.2016 14:14
Μία σύγχρονη κοινωνική κωμωδία, που αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής μας και στις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι αποτελεί το καινούργιο έργο της Τουλας Μπούτου «Αναπάντεχες κλήσεις», που ανεβαίνει από τις 28 Οκτωβρίου στο θέατρο Ελπίδας.
«Για την Ελένη» από τον Μάνο Καρατζογιάννη στο TempusVerum-Εν Αθήναις
15.09.2016 11:49
Η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη» επιστρέφει στον καινούργιο θεατρικό χώρο του Δημήτρη Λάλου Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, στο Γκάζι, από τις 12 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με την Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Ελένης Παπαδάκη.
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Αυτός και το πανταλόνι του, με τον Κώστα Αρζόγλου στο Underground
26.04.2016 15:36
Από το Σάββατο 4 Ιουνίου θα παρουσιάζεται στο Underground, τον καινούργιο θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η παράσταση «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, καθημερινά για 12 μόνο παραστάσεις.