Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Rudi Skotheim Jensen: Be good to the always, ένα διεπιστημονικό project

Rudi Skotheim Jensen: Be good to the always, ένα διεπιστημονικό project

O Νορβηγός χορογράφος Rudi Skotheim Jensen και οι συνεργάτες του βρέθηκαν στην Αθήνα για να δουλέψουν στο Κινητήρας studio πάνω στην τελευταία τους παραγωγή Be good to the always. Λίγο πριν την παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό ο Rudi Skotheim Jensen μας λέει λίγα λόγια για το project.

 

Είχαμε την ευχαρίστηση να δουλέψουμε στα studios του Κινητήρα για τις τελευταίες 10 ημέρες, αφού πρώτα είχαμε δουλέψει στο Βέλγιο και την Νορβηγία. Όταν ξεκινήσαμε λοιπόν αυτή την δημιουργία, ήμαστε περικυκλωμένοι από χιόνι, οπότε το να έρθουμε στον Κινητήρα την Άνοιξη, ήταν κάτι υπέροχο. Τα studio του Κινητήρα είναι πολύ άνετα και ο υπέροχος χώρος και η ατμόσφαιρα σου δίνουν καλή συγκέντρωση και δημιουργικότητα.

 

Το να δουλεύεις πάνω σε ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα συνήθως σου παρέχει περισσότερο υλικό απ' όσο ορίζει. Σ' αυτή την δημιουργία έχουμε ένα ηθοποιό, έναν ακροβάτη και ένα χορευτή επί σκηνής για να το αποδείξουν αυτό. Το υλικό μας για αυτήν την παραγωγή έχει δημιουργηθέι και παραχθεί βασιζόμενο στο concept μας, κάτι που μας επιτρέπει να αποφύγουμε να "κολλήσουμε" σε διάφορες μορφές τέχνης. Η συνάντηση των καλλιτεχνών έχει δίξει ότι υπάρχουν πολλές εμπειρίες που να μοιραστούν, ενώ παράλληλα μας έχει δώσει σε όλους την ευκαιρία να μάθουμε ο ένας απ' τον άλλον.

 

Η  παράσταση θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 30 Απριλίου στις 21.30 στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου, Άννα και Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος, 6α.

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/Theatre/Be_good_to_the_always_στον_Κινητήρα.html

Σχετικές ειδήσεις
Μαργαρίτα Σταυράκη: Συμπράξεις & νέες αφετηρίες
29.09.2016 11:42
Η Μαργαρίτα Σταυράκη, εικαστικός και μέλος της Ιδρυτικής & Οργανωτικής ομάδας του Μηδέν, γράφει για την συνεργασία του Μηδέν και του Κινητήρα και το διήμερο προβολών που παρουσιάζουν από κοινού με θέμα του την video-performance και το video-dance. Αυτή την περίοδο οι συνέργειες και συνεργασίες μοιάζουν να είναι η μόνη υγιής λύση για την συνέχεια του πολιτισμού, της τέχνης και της καινοτομίας.
Κατερίνα Φώτη: Για εκείνη την μικρή στιγμή ακινητοποίησης του χρόνου...
27.04.2016 16:18
Πριν από μερικά χρόνια, βρέθηκα να συλλέγω πληροφορίες από πολλαπλές πηγές για το χορό του μηχανικού, παραδοσιακό χορό της Καλύμνου. Το νησί αυτό ζει με τον τρόπο ζωής των σφουγγαράδων, αποκαλούμενων εκεί μηχανικών. Παλιότερα, η αναχώρηση και η επιστροφή τους είχε μια σχεδόν θρησκευτική τελετουργία. Οι γυναίκες, όταν αναχωρούσαν τα καΐκια, φορούσαν όλες λευκά τσεμπέρια στα μαλλιά για να είναι τυχερό το ταξίδι των οικείων τους.
Εύη Σούλη: Αστικές ουτοπίες σε κατάρρευση
20.04.2016 17:30
Μη τόποι, άχρονοι, φανταστικοί, ιδανικές κοινωνίες με τέλειο κοινωνικό, πολιτικό και νομικό σύστημα. Χαμένες Ατλαντίδες στα βάθη των θαλασσών. Ιδεολογίες για το καλό και το δίκαιο, το ηθικό και το ορθό. Κριτικές και αναλύσεις και θεωρίες. Προσπάθειες και απογοητεύσεις. Το τείχος του μίσους και ο Cave στα φτερά του Έρωτα. Μητέρες με όνειρα και εφηβικά παιχνίδια. Έρωτες και καταρρεύσεις και ξανά έρωτες. Ώρα μηδέν, κενό.
Inner Movers: Ανακαλύπτοντας το μυστήριο της ανθρώπινης μετακίνησης…
13.04.2016 11:27
Νέοι προβληματίζονται, επικοινωνούν, εκφράζονται, δημιουργούν, κινούνται και μετακινούνται από τη θέση τους για να ανακαλύψουν το μυστήριο της ανθρώπινης μετακίνησης. Το project Inner Movers είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους με θέμα τις παραστατικές και ψηφιακές τέχνες και συγκεκριμένα την τέχνη του videodance και της site-specific performance.
Μαριάννα Βαρβιάνη: Η ιδέα πίσω από το ‘Vortex’
15.03.2016 13:47
Πριν από δυο χρόνια περίπου καθόμουν σε ένα πεζούλι ενός πανηγυριού στην Ικαρία και παρακολουθούσα τον κόσμο να χορεύει. Χόρευαν, ακολουθώντας ένα σπειροειδές σχήμα, χωρίς να συγκρούονται μεταξύ τους και το σχήμα που ακολουθούσαν έδινε την εντύπωση ότι δεν είχε αρχή και τέλος, ότι θα μπορούσε να κινείται έτσι για πάντα.