Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Θέατρου

Παγκόσμια Ημέρα Θέατρου
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, στις 27 Μαρτίου, προσκαλεί το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση Volume.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, στις 27 Μαρτίου, προσκαλεί το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση Volume.

Προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο την παράσταση Volume της Αννελης Ξηρογιάννη, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, το Κ.Θ.Β.Ε. τιμά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θέατρου.

Η παράσταση Volume βρίσκεται σε εξέλιξη και ανεβαίνει από τον Φεβρουάριο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Το Volume γράφτηκε το 2007. Η σκηνοθεσία είναι της Χριστίνας Χατζηβασιλείου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Αλεξάνδρας Μπουσουλέγκα και της Ράνιας Υφαντίδου, η μουσική του Γιώργου Χατζηβασιλείου και οι φωτισμοί του Στράτου Κουρτάκη.

Παίζουν, με σειρά εμφάνισης, οι ηθοποιοί Μαριλύ Μήλια, Γιώργος Ρούφας, Γιάννης Παρασκευόπουλος , Ρούλα Παντελίδου, Μίλτος Σαμαράς, Δημήτρης Κολοβός και Αναστασία Γκολέμα.

Η αφιερωματική παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, με ελεύθερη είσοδο.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι κρατήσεις θα γίνονται κατά προτεραιότητα στο ταμείο της Μονής Λαζαριστών στο τηλέφωνο 2310 589102.

Σχετικές ειδήσεις
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Κηποθέατρο Παπάγου
04.08.2016 12:14
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Χαλκίδα
03.08.2016 13:19
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.