Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Θεσσαλονίκη από τα παλιά

Η Θεσσαλονίκη από τα παλιά
Η σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου παρουσιάζει από 3 έως και 18 Μαϊου την παράσταση του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε. με τίτλο Υπομέλας Τόπος.

Η σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου παρουσιάζει από 3 έως και 18 Μαϊου την παράσταση του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε. με τίτλο Υπομέλας Τόπος.

Ο τίτλος που δόθηκε στην παράσταση κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, αφού Υπομέλας τόπος ονομάζεται η ομάδα νευρώνων στον εγκέφαλο, η οποία ευθύνεται για την αποθήκευση μακροπρόθεσμης μνήμης.

Σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου, παρουσιάζεται η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα του χρόνου. Ο ρεαλισμός και η παραίσθηση έρχονται αντιμέτωποι στη σκηνή. Πρωταγωνιστές είναι έντεκα ίσκιοι, που σύμφωνα με το δικό τους ξεχωριστό τελετουργικό αναπολούν και ξετυλίγουν μνήμες της πόλης.

Στη παράσταση χορεύουν οι: Μαρλέν Βερσιούρεν, Πόλυ Βόϊκου, Φάνια Γρηγορίου, Σοφία Καλπενίδου, Κωνσταντίνος Κατσαμάκης, Σταύρος Κόττας, Πέτρος Μάλαμας , Χάρης Πεχλιβανίδης, Έλενα Σγουραμάνη, Ηλίας Τσάκωνας, Πένυ Χριστοπούλου.


INFO
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 251182, www.ntng.gr
Από 3 έως 18 Μαϊου

Σχετικές ειδήσεις
Bon Voyage από τον Alexey Mironov σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
07.10.2016 14:51
Ο πρωτοπόρος κωμικός Alexey Mironov του εναλλακτικού θεάτρου της Ρωσίας έρχεται στην Ελλάδα με την παράσταση Bon Voyage.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», της Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Θησείον
13.09.2016 11:00
Η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μετά από μια σειρά παρουσιάσεων με μεγάλη αποδοχή σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέρχεται στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, από τις 07 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις μόνο.
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Η πλατεία ήτανε άδεια, από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
09.06.2016 10:56
H ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου Oprimid@s σας προσκαλεί στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Η πλατεία ήτανε άδεια», την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 9.30μμ, στο πλαίσιο της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής (Λαϊκή Σκηνή), στη Γεωπονική Σχολή.
Αλληλεγγύη: Η εκδίκηση του καλού: 24 ηθοποιοί και 14 ποιητές ενώνουν τη φωνή τους για τους πρόσφυγες
23.03.2016 10:27
Αθήνα και Θεσσαλονίκη συντονίζονται στην ίδια εκδήλωση με το κοινό σύνθημα: «Η Αλληλεγγύη είναι η εκδίκηση του καλού». 14 ποιητές, 24 ηθοποιοί και 3 μουσικοί ενώνουν τη φωνή τους σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, 16.00-18.00.