Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Muttnik, η σκυλίτσα του διαστήματος

Muttnik, η σκυλίτσα του διαστήματος
Η Niki McCretton, μετά την επιτυχημένη διαστημική παράσταση Space 50, παρουσιάζει στις 29 και 30 Μαρτίου μια παράσταση σωματικού θεάτρου για μικρά και... μεγάλα παιδιά, με ηρωίδα μία σκυλίτσα, η οποία ταξιδεύει στο διάστημα.

Η Niki McCretton, μετά την επιτυχημένη διαστημική παράσταση Space 50, παρουσιάζει στις 29 και 30 Μαρτίου μια παράσταση σωματικού θεάτρου για μικρά και... μεγάλα παιδιά, με ηρωίδα μία σκυλίτσα, η οποία ταξιδεύει στο διάστημα.

Μια γλυκιά σκυλίτσα, η Muttnik, ζει αδέσποτη, πεινασμένη και παγωμένη, στους δρόμους της Μόσχας... Μέχρι που μία μέρα αιχμαλωτίζεται.

Η αιχμαλωσία της Muttnik, προς μεγάλη της έκπληξη, είναι για καλό σκοπό! Ξαφνικά θα βρεθεί σε ένα καινούριο σπίτι με νερό, τροφή, ζεστασιά και περιπέτειες που δε φανταζόταν ούτε στα καλύτερα όνειρά της.

Το νέο της σπίτι είναι το Ρωσικό Διαστημικό Κέντρο, το οποίο πρόκειται να τη μετατρέψει στην πρώτη σκυλίτσα που θα επισκεφθεί το διάστημα!

Η Muttnik, πριν ξεκινήσει το μεγάλη της ταξίδι στο διάστημα, θα μάθει για τους πυραύλους, θα εκπαιδευτεί στις πτώσεις με αλεξίπτωτο, θα χορέψει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και όλα αυτά... για να φτάσει εκεί που δεν έχει πατήσει ποτέ σκύλος.

Θα καταφέρει άραγε να κάνει πατινάζ στους δακτύλιους του Κρόνου; Ποιό θα είναι το πρώτο μήνυμα που θα στείλει στη Γη και πώς θα είναι να σκάβει λάκκους στην επιφάνεια της Σελήνης;

Μετά από τις προηγούμενες παραστάσεις της για παιδιά, που παρουσιάστηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στο κοινό της Βρετανίας και των ΗΠΑ, η Niki McCretton παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μεγάλη φαντασία, τη δική της άποψη για την ιστορία της Λάϊκα, της πρώτης σκυλίτσας που έστειλαν οι Ρώσοι στο διάστημα το 1957 με το Sputnik 2.

Η παράσταση θα ξεδιπλώσει τη μαγευτική αυτή ιστορία χωρίς τη χρήση λόγου, με μόνα εργαλεία της το χορό, τη μουσική και το κουκλοθέατρο . Είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των τριών ετών.

Επίσης, μη χάσετε την παράσταση της Niki McCretton, Space 50, που υπόσχεται να μας απογειώσει σε ένα θεατρικό ταξίδι που φωτίζει τις θαυμαστές στιγμές των διαστημικών αποστολών από το 1957 έως σήμερα (Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008).

Info
Σάββατο 29 Μαρτίου στις 19.00
Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11.00
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ,
6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Θέρμη
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Χρυσούλα Μελίδου:
Τηλέφωνο: 2310 378 314
Chrysoula.Melidou@britishcouncil.gr
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Το Θωρηκτό, στο Bios
03.02.2017 17:21
Το Bios φιλοξενεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την παράσταση Το Θωρηκτό, η οποία βασίζεται σε ένα απόσπασμα από τη Μεθυσμένη πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή, σε σκηνοθεσία της Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου και του Βασίλη Βηλαρά.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.
Τσέχωφ για 2 - Πάει πολύς καιρός που δεν ήπια σαμπάνια…, στο Θέατρο Γκλόρια
29.02.2016 16:49
Τα δύο κωμικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ, «Πρόταση γάμου» και «Αρκούδα», παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ Μικρή Σκηνή από 4 Μαρτίου.
Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
29.02.2016 15:31
Το Μικρό θέατρο Αγρινίου έρχεται από 11 έως 20 Μαρτίου 2016 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών με την παράσταση «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.