Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ζώννυμι

Ζώννυμι
Μόνο για δύο μέρες, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου, η νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα EATHER παρουσιάζει στο Αλεκτον την παράσταση χοροθεάτρου «Ζώννυμι» σε σκηνοθεσία Ιωάννας-Μαρίας Αντωνιάδη και χορογραφίες Διονυσίας Γαλενιανού.

Μόνο για δύο μέρες, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου, η νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα EATHER παρουσιάζει στο Αλεκτον την παράσταση χοροθεάτρου «Ζώννυμι» σε σκηνοθεσία Ιωάννας-Μαρίας Αντωνιάδη και χορογραφίες Διονυσίας Γαλενιανού.

Στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας που συνδυάζει το χοροθέατρο με τη ζωγραφική, την προβολή video, τη φωτογραφία και την πρωτότυπη μουσική , βρίσκεται το θέμα της δογματικής αφοσίωσης με μια συγκεκριμένη προσέγγιση.

Η παράσταση αναδεικνύει την πνευματική διαδικασία και τα σύγχρονα αδιέξοδα τα οποία οδηγούν τον άνθρωπο να αφιερωθεί εθελοντικά σε κάποιο επικείμενο πόλεμο υπηρετώντας την πρώτη τυχούσα αρχή που αυτό-αποκαλείται ιερή.

Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από μία εσωτερική προετοιμασία για πόλεμο και συγκεκριμένα γύρω από την διαδικασία που οδηγεί έναν άνθρωπο, με βάση κάποια εξωτερικά ερεθίσματα να καταλήξει να υποκύψει σε έναν ιερό σκοπό, ανεξάρτητα από τo νόημα του σκοπού.

Το Ζώννυμι είναι ένα ημερολόγιο της συνεργασίας τεσσάρων δημιουργών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Μαρτίου 2006 και 1ης Οκτωβρίου 2007. Σε αυτό το διάστημα δημιουργήθηκαν οι ζωγραφικοί πίνακες, στήθηκε η χορογραφία , γυρίστηκαν τα βίντεο, έγιναν οι φωτογραφήσεις και γράφτηκε η μουσική.

Τα πέντε βασικά εξωτερικά ερεθίσματα για τη δημιουργία και σύνθεση αυτής της πολυμορφικής εγκατάστασης ήταν : ο πόλεμος, τα μαζικά ανθρωπιστικά μηνύματα, ο εθελοντισμός, τα μηνύματα τρομολαγνείας και η έξαρση πνευματικής αναζήτησης σε συγκεκριμένες ηλικίες και ομάδες ανθρώπων (Crystal children).


info
innerAλεκτον
Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός
Τηλ. 210-3422001
Σάββατο 5 Απριλίου : 21.00 και 22.30
Κυριακή 6 Απριλίου : 21.00 και 22.30
Γενική Είσοδος : 12 ευρώ, Φοιτητικό 7 ευρώ
Πληροφορίες-Κρατήσεις : 210-3422001

Σχετικές ειδήσεις
Mall, της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα CASUALI στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
19.04.2016 14:25
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζει την παράσταση του έργου «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22, 23 και 24 Απριλίου.
Εξ απαλών ονύχων, από την ομάδα Opposite στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
13.04.2016 15:22
Η νεοσύστατη ομάδα Opposite σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την παράσταση "Eξ απαλών ονύχων" η οποία θα παιχτεί μόνο για τέσσερις παραστάσεις.
If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet στον Ειλισσό
05.04.2016 15:09
Η παράσταση If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet "Αν είναι τώρα - Θραύσματα και Εντυπώσεις από τον Άμλετ" παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Θέατρο Ειλισσός.
Damiens/Φουκώ – Χειμωνάς στο Θέατρο Λιθογραφείον
24.03.2016 10:30
Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παράσταση «Damiens/Φουκώ – Χειμωνάς» ταξιδεύει στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Θέατρο «Λιθογραφείον» όπου θα παρουσιαστεί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016.
Ως την άκρη της κλωστής από τους Πλέγμα και την Ομάδα Ιδέα στην Αθηναΐδα
15.03.2016 17:04
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ως την άκρη της κλωστής" σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα", στον Πολυχώρο Αθηναΐς, για τέσσερις παραστάσεις στις 8-9 και 15-16 Απριλίου.