Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σχοινοβάτης

Ο Σχοινοβάτης
Η Ομάδα Πειραματικού Θεάτρου Fractals παρουσιάζει στο Αργώ Studio τη νέα της θεατρική δουλειά επάνω στο βιβλιο του Ζαν Ζενέ. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 11 Μαρτίου.

Η Ομάδα Πειραματικού Θεάτρου Fractals παρουσιάζει στο Αργώ Studio τη νέα της θεατρική δουλειά επάνω στο βιβλιο του Ζαν Ζενέ. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 11 Μαρτίου.

«Το Τσίρκο , Κυρίες και Κύριοι, όπως ο πόλεμος και η ταυρομαχία, είναι από τα λίγα σκληρά παιχνίδια που επιζούν: Ελάτε να διασκεδάσετε με τους Ζογκλέρ, τους Μάγους, τους Κλόουν, τους Θηριοδαμαστές, τους Ακροβάτες, τους... Σχοινοβάτες! Κυρίες και Κύριοι, καλωσορίσατε στο Μεγάλο μας Τσίρκο! Η παράσταση αρχίζει!»

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Ομάδα Πειραματικού Θεάτρου Fractals, οποία με αυτόν τον τρόπο μας συστήνει τη δουλειά της που πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2007.

«Ο Σχοινοβάτης» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ζαν Ζενέ και θα παρουσιάζεται από τις 11 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Αργώ Studio.

Οι θεατές πρόκειται να παρακολουθήσουν μια παράσταση μεταμφιεσμένη σε πανηγυρικό θέαμα .

Ο Σχοινοβάτης είναι έργο , στο οποίο ο συγγραφέας μιλά για τον καλλιτέχνη και την μεταφυσική διάσταση της τέχνης και της ζωής . Επί σκηνής επιχειρείται να μεταφερθεί ο λόγος του συγγραφέα, με την ανεπανάληπτα εύγλωττη απλότητα, που τον διακατέχει.

Είναι μια σκηνική σύνθεση που διατηρεί όλη την δραματική έξαρση που χαρακτηρίζει το κείμενο του Ζενέ, πλάθοντας δράσεις και εικόνες που εμπνέονται από την παράδοξη και σουρεαλιστική ατμόσφαιρα του τσίρκου.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Τάνια Κίτσου, τη σκηνογραφία και τα κουστούμια η Τατιάνα Τριγώνη, τους φωτισμούς ο Αλέξης Κοέν.

Τη μουσική ο Γρηγόρης Νατσούδης, και τα ηχητικά εφέ ο Πέτρος Μαντάς. Το βίντεο επιμελήθηκαν οι Αλεξάνδρα Παυλίδου, Δημήτρης Ιωαννίδης , Μάριος Παπαγεωργίου.

Σε ρόλο... Σχοινοβάτη, Ζογκλέρ, Μάντισσας, Κλόουν, Ισορροπιστή, Θηριοδαμαστή, Ταχυδακτυλουργού η Ζωή Παπαδοπούλου. Στο μεγάφωνο ακούγεται η Μάγδα Νικολή.

Η Oμάδα Πειραματικού Θεάτρου Fractals δημιουργήθηκε σαν πυρήνας τον Ιούνιο του 2001. Από το 2004 αποτελεί αυτόνομο θεατρικό σχήμα. Στόχος της ομάδας είναι η έρευνα πάνω στην θεατρική μεθοδολογία, τον αυτοσχεδιασμό και την σωματική έκφραση και μνήμη.

Συνεργάζεται με το κέντρο θεατρικών ερευνών Groups for Human Encounter στη Μάλτα, το Teatro Aenigma και τον οργανισμό Teatri e Diversita στην Ιταλία. Τη διεύθυνση της ομάδας έχει η σκηνοθέτης Τάνια Κίτσου.

Info
Ο Σχοινοβάτης, του Ζαν Ζενέ
Αργώ Studio, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, στάση μετρό Μεταξουργείο
Τηλ.: 210 5201684-5
έναρξη: 11 Μαρτίου
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21:15
Διάρκεια: 1.10\'
Τιμές: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό

Σχετικές ειδήσεις
Το ρεπερτόριο 2016 - 2017 της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου
24.10.2016 15:58
Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής -1 για τη νέα περίοδο 2016 - 2017, το οποίο περιλαμβάνει νέες παραστάσεις φυσικά, που ξεκινούν τον Νοέμβριο, παραστάσεις στο πλαίσιο του Europoly (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, το φεστιβάλ "7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων" (Απρίλιος 2017), αλλά και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Θέατρο ΠΚ: Προγραμματισμός σεζόν 2016-2017
23.09.2016 14:26
Το Θέατρο ΠΚ μετρά ήδη έξι χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του τη νέα θεατρική σεζόν 2016-2017. Στον ανακαινισμένο πλέον χώρο του θεάτρου θα παρουσιαστούν έργα που απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα κοινού. Παραστάσεις χορού και θεάτρου από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, παραστάσεις για παιδιά αλλά και σεμινάρια.
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.