Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι παίκτες

Οι παίκτες
Μια άγρια κωμωδία , ένα απολαυστικό σχόλιο για το πάθος του τζόγου από τον ιδιοφυή Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ, ανεβαίνει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 17 Φεβρουαρίου.

Μια άγρια κωμωδία, ένα απολαυστικό σχόλιο για το πάθος του τζόγου από τον ιδιοφυή Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ ανεβαίνει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 17 Φεβρουαρίου.

Είναι ένα έργο που εξελίσσεται σταδιακά, όπως και η στρατηγική ενός ικανού χαρτοπαίκτη, ο συγγραφέας σχολιάζει με σκληρό χιούμορ και εκθέτει ανελέητα τη γελοιότητα των αρρωστημένων ηρώων του.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε ένα φτηνό ξενοδοχείο μιας μικρής επαρχιακής πόλης, όπου εμφανίζεται ένας έμπειρος χαρτοπαίχτης, που έχει κάνει τη χαρτοπαιξία «επιστήμη» εξαπάτησης. Η συνάντησή του με τρεις επίσης σεσημασμένους χαρτοκλέφτες σηματοδοτεί την έναρξη ενός παιχνιδιού, γεμάτου ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις και ανατροπές.

Το έργο του Γκόγκολ είναι μια κλασική αριστουργηματική σάτιρα , σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα που συμπληρώνει τον κύκλο του αφιερώματος στο ρώσικο πνεύμα.

Ηθοποιός και σκηνοθέτις, βγαλμένη από τα σπλάχνα της Πειραματικής Σκηνής, η Ελένη Μποζά καλείται να αντιμετωπίσει ένα κλασικό κείμενο , δίνοντάς του την ορμή και την φρεσκάδα της νεανικής της ματιάς.

Η μετάφραση είναι της Ευγενίας Κριτσέφσκαγια, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η κίνηση της Ζωής Χατζηαντωνίου, η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα . Βοηθός σκηνοθέτη η Κλειώ Μπομπότη.

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιώργος Οικονόμου , Γεννάδιος Πάτσης, Στράτος Σωπύλης, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιάννης Τσεμπερλίδης

Προ-παράσταση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου στις 18:30.

Info
Στην Πειραματική Σκηνή από τις 17 Φεβρουαρίου
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24
Πληροφορίες τηλ. 210 52 88 164 -5
Email: promodept@n-t.gr

 

Σχετικές ειδήσεις
Μύτη, του Νικολάι Γκόγκολ από τους Patari Project στο Θέατρο Πόρτα
05.01.2017 16:54
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης “Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο”, οι Patari Project επιστρέφουν από τις 30 Ιανουαρίου στο ΠΟΡΤΑ με μια παράσταση για ενηλίκους, εμπνευσμένη από το διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ η Μύτη.
Οι Παίκτες, του Νικολάι Γκόγκολ στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7
24.11.2016 12:15
Οι Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7 παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκογκόλ, Οι παίκτες, σε ελεύθερη διασκευή του Κώστα Νταλιάνη.
Το ημερολόγιο ενός τρελού, του Νικολάϊ  Γκόγκολ για 2η χρονιά στο Eliart
01.09.2016 15:30
Στο Θέατρο Eliart επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, το αριστούργημα του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ» από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:00.
Το παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Τ
06.05.2016 13:40
Το παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ θα παρουσιαστεί στη Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Τ, στη Θεσσαλονίκη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.