Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

O θαυμαστός κόσμος του Aplenstock

O θαυμαστός κόσμος του Aplenstock
Μια μαύρη κωμωδία του Ρεμί Ντε Βος, που ισορροπεί στα όρια ανάμεσα στην αγάπη και τη βία, παρουσιάζεται από 22 Φεβρουαρίου στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Χώρα για 18 μόνο παραστάσεις.

Μια μαύρη κωμωδία του Ρεμί Ντε Βος, που ισορροπεί στα όρια ανάμεσα στην αγάπη και τη βία, παρουσιάζεται από 22 Φεβρουαρίου στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Χώρα για 18 μόνο παραστάσεις.

Η Esther Andre Gonzalez, σκηνοθετεί για έκτη φορά παράσταση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το πρώτο έργο του Remi De Vos που μεταφράζεται στη γλώσσα μας, αποδεικνύοντας ότι το θέμα του ρατσισμού ξεπερνά τα σύνορα, ανάλογα όχι με τη χώρα όπου ζούμε, αλλά με την αγάπη μας για τον «άλλον».

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται κάπου στις Αλπεις. Η Γκρέτα είναι μια απλή νοκοκυρά που έχει μανία με την καθαριότητα και διατηρεί το σπίτι της σε άψογη κατάσταση. Η συνεχής εσωτερική υγιεινή μοιάζει να είναι ένα μέσον για να προστατευτεί, απέναντι σε ένα βρώμικο κόσμο.

Αυτό το αίσθημα ασφάλειας, της το τροφοδοτεί ο σύντροφός της ο Φριτς: εθνικιστής με υπερβάλλοντα ζήλο, την καθοδηγεί και την καθησυχάζει.

Μέσα όμως σε αυτήν την καθαρότητα μπαίνει ξαφνικά ένα «κίνδυνος», με τον ερχομό του Γιόσιπ, που ανατρέπει αυτόν τον τέλειο κόσμο. Ενα μαύρο θεατρικό έργο, που δοκιμάζει τις αντοχές του θεατή πηγαίνοντας τον από την αγάπη στη βία, από το φανταστικό ιδεώδες έως τον ωμό ρεαλισμό, πάνω σε ένα πολιτικό φόντο.

Η μετάφραση είναι της Μπουμπουλίνας Νικάκη, τα σκηνικά-κοστούμια του Χρήστου Κωνσταντέλλου, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, η μουσική επιμέλεια του Ορέστη Καμπερίδη και η φωτογραφίες του Πέτρου Αλατζά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Δημητρακοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Δημήτρης Λιόλιος.

info
Θέατρο Χώρα, Μικρή Σκηνή
Αμοργού 20, Κυψέλη
τηλ. 210 8673945
Από 22 Φεβρουαρίου 2008
Παρασκευή, Σάββατο, 12.00 (μεταμεσονύκτιες)
Εισιτήρια: Κανονικό: 18 Ευρώ, Φοιτητικό: 12 Ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαντάμ Σουσού έρχεται στο Θέατρο Παλλάς!
06.02.2017 12:47
Η δημοφιλής κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, Μαντάμ Σουσού θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση του Παλλάς για τη σεζόν 2017-2018 σε παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ιστορικού Θεάτρου για τα επόμενα 10 χρόνια.
Κεκλεισμένων των θυρών, του Σαρτρ στο Θέατρο ΠΚ
16.01.2017 13:12
Η ιλαρή τραγωδία «Κεκλεισμένων των Θυρών» (Huis Clos) του Ζαν Πωλ Σαρτρ, σταθμός του υπαρξιστικού θεάτρου, παρουσιάζεται στο Θέατρο ΠΚ από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Ο Γυάλινος Κόσμος, του Τεννεσσή Ουίλλιαμς για 2η χρονιά στο Θέατρο Εμπορικόν
24.02.2016 15:31
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, «Ο Γυάλινος Κόσμος», το αριστουργηματικό έργο «μνήμης» του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 4 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Εμπορικόν.