Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Morten Carlsen και Τάσος Στάμου Live στη Knot Gallery

Morten Carlsen και Τάσος Στάμου Live στη Knot Gallery
Ο Δανός Morten Carlsen (σαξόφωνο, laptop-granual synthesis) και ο Τάσος Στάμου (zither, laptop-synthesizer) θα συμπράξουν στη σκηνή του KNOT …

σε ένα αυτοσχεδιαστικό duo με στοιχεία που συνδυάζουν πρακτικές της musique concrète με εκείνες του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Θα προηγηθεί προβολή οπτικοακουστικού υλικού από video projects των δυο δημιουργών.


Ο Morten Carlsen έχει μιά μακρά πορεία στο χώρο της ευρωπαϊκής πειραματικής μουσικής σκηνής και αποτελεί ενεργό μέλος της avant garde δανέζικης κοινότητας (γνωστότερος και ως μέλος της jazz μπάντας New Jungle Orchestra).

 

Με εναρκτήριο την παραδοσιακή μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό ασχολήθηκε από το 1971 σχεδόν με όλα τα είδη σύγχρονης μουσικής φόρμας και έκφρασης. Το 1988 ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έγινε πολύ σημαντικό εργαλείο στη δουλειά του, με το οποίο πραγματοποίησε σειρές διαδραστικών συνθετικών έργων και ηχητικών εγκαταστάσεων. Από το 1995 εργάστηκε ως sound-artist γιά τη Δανέζικη Ραδιοφωνία και μέχρι σήμερα πραγματοποιεί συναυλίες και ηχητικά installations διεθνώς.

 


Ο Τάσος Στάμου δραστηριοποιείται στους χώρους του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, της ηλεκτροακουστικής σύνθεσης και του ηχητικού performance. Το 2007 κυκλοφόρησε το “Infant”, αποτέλεσμα πειραματισμών με μεταποιημένα παιδικά όργανα και μουσικά παιχνίδια.

 

 

Μέχρι σήμερα έχουν δισκογραφηθεί έξι ακόμη έργα του σε ανεξάρτητες εταιρίες, με περιεχόμενο που ποικίλει σε τεχνικές και εκτείνεται από την οργανοπαιξία μέχρι την ηλεκτρονική σύνθεση . Ταυτόχρονα έχει παρουσιάσει ζωντανά τη μουσική του στην Ευρώπη και στην Αμερική σε σόλο και σε συνεργασίες με άλλους ηχητικούς πειραματιστές, όπως οι Evan Parker, Ignaz Schick, Valerio Tricoli, Kuupuu και Lau Nau, Νίκος Βελιώτης.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, έναρξη: 21:00

Λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)

Σχετικές ειδήσεις
Τάσος Γιαννίκος Quartet live στο Γυάλινο Up Stage
23.11.2016 10:12
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου οι Τάσος Γιαννίκος Quartet στο Γυάλινο - Up Stage σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και πολλή μουσική.
SΑNCHO 003 και LYD Quartet live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
31.10.2016 12:45
Δύο αξιόλογα πειραματικά σχήματα μοιράζονται τη σκηνή του ΚΕΤ για να παρουσιάσουν από ένα σετ το καθένα και να συμπράξουν αυτοσχεδιαστικά στο τέλος της βραδιάς.
Silent Move & Eρατώ Τζαβάρα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
09.05.2016 14:37
Συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα, οι Silent Move συμπράττουν για πρώτη φορά με τον Στέφανο Ψαραδάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό σετ με noise, electronic και post rock αναφορές. Ανασύρουν επί τόπου εικόνες και μνήμες με οπτικούς και ηχητικούς συνειρμούς.
Next Time Passions: 25 χρόνια Indie Pop live στο Ρομάντσο
27.04.2016 15:44
Οι Next Time Passions, το συγκρότημα που σηματοδότησε την αρχή της εγχώριας indie σκηνής, γιορτάζουν 25 χρόνια μουσικής πορείας. Με αφορμή την πρώτη τους live εμφάνιση το 1991, οι ανανεωμένοι Next Time Passions ανεβαίνουν στη σκηνή του Ρομάντσο με σκοπό να μας περιβάλουν με το λεπτό, νοσταλγικό τους ήχο. Νέες μελωδίες, αλλά και άλλες, πιο παλιές και αγαπημένες, διηγούνται την ιστορία της ελληνικής εναλλακτικής indie pop μουσικής μέχρι σήμερα.
Μετασχηματισμοί: Ο Νίκος Ξυδάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Τάσος Ρωσόπουλος στη Στέγη
07.03.2016 17:06
Στην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης , Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη.