Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Οι Στάχτες δύο ανδρών

Οι Στάχτες δύο ανδρών
Το έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον είναι το δεύτερο για τη φετινή σεζόν που ανεβαίνει στο Θέατρο Στοά. Οι Στάχτες κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Το έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον είναι το δεύτερο για τη φετινή σεζόν που ανεβαίνει στο Θέατρο Στοά. Οι Στάχτες κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Οι Στάχτες είναι έργο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ούγγρου Σάντορ Μάραϊ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Το έργο περιγράφει τη σχέση δύο ανδρών, φίλων από την παιδική ηλικία. Η φιλία τους, σχέση μοναδική που δεν περιμένει ανταλλάγματα και που ακόμα κι αν ο ένας σκοτώσει τον άλλο η φιλία δεν θα εξαλειφθεί. Μοιάζει με ερωτική σχέση χωρίς την σωματική της ένωση. Η απόλυτη φιλία.

Δυο γέροι 75άρηδες, αχώριστοι φίλοι από παιδιά δέκα χρονών, σκαλίζουν μια τέτοια κατάσταση που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους και που τους χώρισε για 41 χρόνια. Δεν δίνουν το δικαίωμα στον εαυτό τους ούτε καν να πεθάνουν αν δεν δώσουν πρώτα απαντήσεις και δεν βρουν την αιτία που δημιούργησε το χωρισμό τους.

Τώρα στα γεράματά τους ανακαλύπτουν ότι απαντήσεις δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για αισθήματα που τους γέννησε μία γυναίκα, που τελικά κανείς από τους δύο δεν έζησε μαζί της αφού πέθανε νέα, και που το μόνο που κερδίσανε ήταν ένα άσβηστο πάθος που τους συντρόφευε στη μοναξιά τους. Αυτό που συνέβη ανάμεσα στους δύο φίλους μπορεί να δημιουργεί μια διάθεση εκδίκησης από ζήλεια ή προσβολή, αλλά δεν μπορεί να διαγράψει αυτό το «μοναδικό» που ένιωθαν.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θανάσης Παπαγεωργίου ενώ τη μετάφραση και το σκηνικό η Λέα Κούση. Παίζουν οι ηθοποιοί Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Ροζάκης και Λήδα Πρωτοψάλτη .

Επίσης, όσοι επιθυμούν να δουν και τις τρεις φετινές παραγωγές της Στοάς, Ο Πατέρας, Στάχτες και Με λένε Σωτηρία, μπορούν να προμηθευτούν το ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 45 ευρώ.

Info
Στάχτες
Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου
Τηλ.: 210 7702830
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο 21.30
Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ, 15 ευρώ λαϊκή

Σχετικές ειδήσεις
Η Παρεξήγηση του Καμύ στο Θέατρο Radar για δεύτερο χρόνο
07.11.2016 12:31
Η Παρεξήγηση του Αλμπέρ Καμύ, ανεβαίνει στο Θέατρο Radar για δεύτερο χρόνο, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.
Ομερτά: Η σιωπή των Ανδρών, για 2η σεζόν στο Θέατρο Ήβη
03.10.2016 11:47
Το Θέατρο Ήβη παρουσιάζει για 2η σεζόν από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, την παράσταση Ομερτά: Η σιωπή των Ανδρών.
ΟΜΕΡΤΑ: Η σιωπή των Ανδρών στο Θέατρο ΗΒΗ
29.03.2016 12:38
Από την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, το Θέατρο ΗΒΗ παρουσιάζει την παράσταση «ΟΜΕΡΤΑ: Η σιωπή των Ανδρών».
Eπικίνδυνες σχέσεις, από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.01.2016 14:42
Το Donmar Warehouse, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προβολές των θεατρικών έργων Κοριολανός και Βασιλιάς Ληρ, παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή του, τις Επικίνδυνες σχέσεις, στη βραβευμένη διασκευή του Christopher Hampton [Κρίστοφερ Χάμπτον] (βραβείο Olivier και βραβείο Evening Standard καλύτερου θεατρικού έργου), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γάλλου Choderlos de Laclos [Σοντερλό ντε Λακλό] (1741 – 1803). Οι Επικίνδυνες σχέσεις θα προβληθούν σε απευθείας μετάδοση από το φημισμένο βρετανικό θέατρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 9:00 το βράδυ.
Πού είναι η μάνα σου μωρή, στο Θέατρο Σημείο
29.12.2015 15:23
Πρεμιέρα στις 2 Ιανουαρίου 2016 κάνει το έργο «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα που ανεβαίνει στη σκηνή LAB του θεάτρου «Σημείο», με την Βέρα Κρούσκα, σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι.