Το έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον είναι το δεύτερο για τη φετινή σεζόν που ανεβαίνει στο Θέατρο Στοά. Οι Στάχτες κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Το έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον είναι το δεύτερο για τη φετινή σεζόν που ανεβαίνει στο Θέατρο Στοά. Οι Στάχτες κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Οι Στάχτες είναι έργο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ούγγρου Σάντορ Μάραϊ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Το έργο περιγράφει τη σχέση δύο ανδρών, φίλων από την παιδική ηλικία. Η φιλία τους, σχέση μοναδική που δεν περιμένει ανταλλάγματα και που ακόμα κι αν ο ένας σκοτώσει τον άλλο η φιλία δεν θα εξαλειφθεί. Μοιάζει με ερωτική σχέση χωρίς την σωματική της ένωση. Η απόλυτη φιλία.

Δυο γέροι 75άρηδες, αχώριστοι φίλοι από παιδιά δέκα χρονών, σκαλίζουν μια τέτοια κατάσταση που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους και που τους χώρισε για 41 χρόνια. Δεν δίνουν το δικαίωμα στον εαυτό τους ούτε καν να πεθάνουν αν δεν δώσουν πρώτα απαντήσεις και δεν βρουν την αιτία που δημιούργησε το χωρισμό τους.

Τώρα στα γεράματά τους ανακαλύπτουν ότι απαντήσεις δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για αισθήματα που τους γέννησε μία γυναίκα, που τελικά κανείς από τους δύο δεν έζησε μαζί της αφού πέθανε νέα, και που το μόνο που κερδίσανε ήταν ένα άσβηστο πάθος που τους συντρόφευε στη μοναξιά τους. Αυτό που συνέβη ανάμεσα στους δύο φίλους μπορεί να δημιουργεί μια διάθεση εκδίκησης από ζήλεια ή προσβολή, αλλά δεν μπορεί να διαγράψει αυτό το «μοναδικό» που ένιωθαν.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θανάσης Παπαγεωργίου ενώ τη μετάφραση και το σκηνικό η Λέα Κούση. Παίζουν οι ηθοποιοί Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Ροζάκης και Λήδα Πρωτοψάλτη.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να δουν και τις τρεις φετινές παραγωγές της Στοάς, Ο Πατέρας, Στάχτες και Με λένε Σωτηρία, μπορούν να προμηθευτούν το ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 45 ευρώ.

Info
Στάχτες
Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου
Τηλ.: 210 7702830
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο 21.30
Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ, 15 ευρώ λαϊκή