Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Λεωφορείο ο Πόθος

Λεωφορείο ο Πόθος
Το Θέατρο Δωματίου παρουσιάζει το γνωστό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία της Αντζελας Μπρούσκου.

Το Θέατρο Δωματίου παρουσιάζει το γνωστό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία της Αντζελας Μπρούσκου.

Το «Λεωφορείο ο Πόθος» είναι ένα αρκετά διάσημο έργο για να χρειάζεται συστάσεις.

Παρόλα αυτά αναφέρω τη μαεστρία του Τενεσί Ουίλιαμς να συγκεντρώσει τα συντρίμμια της αμερικάνικης κοινωνίας σ\' ένα βάθρο όπου όλα είναι γοητευτικά όπως τα ψέματα και η αυταπάτη του αμερικάνικου ονείρου για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία ελευθερίας, ευημερίας και εύκολου πλουτισμού.

Είναι ένα έργο που μιλά και σχολιάζει την Αμερική του \'50, την Αμερική του σήμερα, μέσα από τον αμερικάνικο τρόπο ζωής και τις επιρροές του στη δική μας καθημερινότητα και συμπεριφορά.

Παίζουν οι Όλια Λαζαριδου , Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιάννης Στάνκογλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρκέλλα Μανωλιάδη και Κώστας Κουρτάρας.

Η σκηνοθεσία, ο σκηνικός χώρος και τα κοστούμια είναι της Αντζελας Μπρούσκου, οι φωτισμοί της Mαρίας Αθανασοπούλου, η μετάφραση της Αντζελας Μπρούσκου και της Όλιας Λαζαρίδου.

Info
Λεωφορείο ο Πόθος
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων - Θέατρο Δωματίου

Σχετικές ειδήσεις
Ρομπέρτο Τσούκο, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο Θέατρο Τέχνης
11.11.2016 12:56
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει το έργο Ρομπέρτο Τσούκο, του Μπερναρ Μαρί Κολτές σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.
Λεωφορείο ο Πόθος, του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
04.10.2016 16:22
Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει από την ομάδα Νάμα, το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.
«Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Olvio
08.09.2016 10:42
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Olvio, από 24 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή , με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Τερζόπουλου στο εξώφυλλο του American Theatre
30.12.2015 15:02
Ως μια ξεχωριστή επιτυχία της Αμερικανικής θεατρικής σεζόν παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του American Theatre, του μεγαλύτερου Αμερικανικού θεατρικού περιοδικού (τεύχος Ιανουαρίου 2016) η φωτογραφία της "Αντιγόνης" που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Wilma theater, στη Φιλαδέλφεια,. Στη φωτογραφία διακρίνονται η Sarah Glyko στον ρόλο της Ισμήνης και ο χορός (photo: Johanna Weber). 
Ο Τελευταίος Επισκέπτης, του Τέννεσση Ουίλιαμς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.12.2015 14:48
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το έργο του Τέννεσση Ουίλιαμς, Ο Τελευταίος Επισκέπτης, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.