Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Freak Show στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Freak Show στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης
Η θεατρική ομάδα Tandem παρουσιάζει την παράσταση «Freak Show» στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης από την Πέμπτη

17 Φεβρουαρίου 2011.

Την δεκαετία του ’60, τρεις γυναίκες διεκδικούν τον τίτλο της Miss Πόνος και ένας ματαιόδοξος παρουσιαστής παίζει το τελευταίο του χαρτί για την απόλυτη επιτυχία με το «The Johnny’ s Show».
Στον ίδιο χώρο, τρεις ακόμα γυναίκες, με τον μουσικό τους σύντροφο και τις στοιχειωμένες φωνές τους, τραγουδούν την παρακμή τους• την φρίκη του να αφήνεις και να αφήνεσαι. Και, μαζί με τις μελωδίες των Nina Simone, Louis Armstrong, Bobby Vinton, Nick Cave, Duke Ellington, Queen, Tiger Lillies, σχολιάζουν την δράση.

 


Η θεατρική ομάδα Tandem, με φρίκη, σας προ/σ/καλεί να διασκεδάσετε. Από τις ρωμαϊκές αρένες του 100 π.Χ., το τσίρκο και τα freak show, μέχρι το stand up comedy, τα talk show και τα τηλεοπτικά realities του 2011, το ερώτημα που αναδύεται είναι κοινό: Πόσο ο ανθρώπινος πόνος αντέχει στο χειροκρότημα και πόσο εσύ αντέχεις να τον χειροκροτάς;

 


Η θεατρική ομάδα Tandem δημιουργήθηκε το 2008. Τότε συντελέστηκε το πρώτο της θεατρικό αντάμωμα με τις όψεις της κοινωνίας που την απασχολούν: τα «Ερωτικά Δεκεμβριανά ‘08» πραγματεύονταν τον έρωτα κατά την διάρκεια της «ταραγμένης» εκείνης περιόδου. Από τότε, οι Tandem αυτοσχεδιάζουν, παίζουν, τραγουδούν και κάνουν πετάλι μαζί.

 

Συντελεστές
Κείμενο: Ομάδα Tandem
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Γερογιάννη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Ζαχοπούλου

 

Παίζουν:
Δημήτρης Αντωνίου
Ειρήνη Γεωργαλάκη
Χριστίνα Δαλαμάγκα
Γιάννης Διακάκης
Ζέτη Φίτσιου

Μουσική Σύνθεση & Επιμέλεια: Γιώργος Ζιάβρας

 

Χορός:
Μαργαρίτα Γερογιάννη
Ελένη Ζαχοπούλου
Κατερίνα Ζησούδη
Γιώργος Ζιάβρας
Στο πιάνο ο Γιώργος Ζιάβρας

Σκηνικά & Κουστούμια: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Μιχελής
Χειρισμός Φώτων: Μιχάλης Γαλενιανός

Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης
Artwork Αφίσας και Προγράμματος: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Επιμέλεια Προγράμματος: Καλλιόπη Κουτρουμπή
Παραγωγή: NO SMOKING PLEASE PRODUCTIONS

Σχετικές ειδήσεις
Μαύρο Χιόνι - Το ημερολόγιο ενός μακαρίτη, στο θέατρο Πόρτα
17.11.2016 16:34
Το ΠΟΡΤΑ παρουσιάζει από τις 6 Δεκεμβρίου την παράσταση “Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη” σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, που έγραφε παράλληλα με το Μαιτρ και Μαργαρίτα και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939).
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα …ένα πικνίκ με το διάβολο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
08.03.2016 14:34
Η τέταρτη παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» …ένα πικνίκ με το διάβολο, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα», η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά.