Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

InBetween: Έκθεση στο About

InBetween: Έκθεση στο About
O χώρος πολιτισμού About παρουσιάζει την έκθεση InBetween: (Ενδιάμεσος Χώρος) 1999 – 2010 από τη Δευτέρα

14 μέχρι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Μάνθος Σαντοριναίος, Σταυρούλα Ζώη, Νεφέλη Δημητριάδη, Εργαστήριο Πολυμέσων – Υπερμέσων και Βίντεο Τέχνης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 

Μια εμπειρία στο Διαδίκτυο, στην Τέχνη, στην σύνθεση και στη διασύνδεση μέσα από μια πλατφόρμα που συνδέει τον πραγματικό με τον εικονικό χώρο.


Δημιουργοί: Μάνθος Σαντοριναίος, Σταυρούλα Ζώη, Νεφέλη Δημητριάδη
Πραγματοποίηση του project και ανάρτηση στο Διαδίκτυο: Εργαστήριο Πολυμέσων – Υπερμέσων και Βίντεο Τέχνης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14/2/11 – Εγκαίνια έκθεσης ώρα 20.00.

14/2 – 20/ 2 Έκθεση (εγκατάσταση) του InBetween project στο ABOUT:
Ώρες επίσκεψης για την έκθεση: Δευτέρα 20.00 – 22.30, Τρίτη – Παρασκευή 18.00 – 22.00

15 -16/2/11 – Σεμινάριο.

17/2/11 – Ημερίδα 18.00 – 22.30.

19 & 20/2/11 - Urban Soundscapes – μουσικό διήμερο, ώρα 20.00.
περισσότερα...


Το InBetween project είναι μια πολύχρονη εμπειρία μιας ομάδας που ασχολείται με την Τέχνη και την ψηφιακή τεχνολογία, σε ένα χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στον πραγματικό και στον εικονικό.

 

Πραγματοποιήθηκε από τον Μάνθο Σαντοριναίο, Επίκουρο Καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), υπεύθυνο του εργαστηρίου Πολυμέσων - Υπερμέσων και Βίντεο Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ., την Σταυρούλα Ζώη, Πληροφορικό, Ε.Ε.Δ.Ι.Π. της Α.Σ.Κ.Τ. και την Νεφέλη Δημητριάδη, Εικαστικό Καλλιτέχνη Πολυμέσων.

 

Το project εξελίχθηκε μέσα από συνεργασίες με το Τμήμα Τέχνης και Τεχνολογίας της Εικόνας, Πανεπιστήμιο Paris 8, το Τμήμα Γλυπτικής του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Βαλένθια, το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Digital Studios του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, το European Architecture Students Assembly (EASA 2007), το Φεστιβάλ ΜΗΔΕΝ 2009 και το Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό ΦΟΥΡΝΟΣ.

 

Η αρχική ιδέα που αποτέλεσε το έναυσμα του project ήταν η ανάγκη αναβίωσης της έννοιας της γειτονιάς μέσω της δημιουργίας μιας πολυπολιτισμικής γειτονιάς στο Διαδίκτυο.

 


Η πραγματοποίηση αυτής της ιδέας απαιτούσε κατ’ αρχήν τη δημιουργία μιας συνεργατικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα μπορούσε να φιλοξενεί και να συνθέτει με δυναμικό τρόπο σπίτια και πολιτισμικά στοιχεία από συμμετέχοντες απ’ όλον τον κόσμο τα οποία θα δημιουργούσαν μία και μοναδική γειτονιά.

 


Τόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ανάπτυξη των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, όσο και οι εμπειρίες των συμμετεχόντων μετατόπισαν την προβληματική του project από την έννοια της γειτονιάς στην διερεύνηση ύπαρξης ενός ενδιάμεσου χώρου ανάμεσα στον πραγματικό και τον εικονικό. Στόχος του χώρου αυτού δεν είναι να δημιουργήσει μία χαρτογράφηση του πραγματικού χώρου όσο να συνδέσει εμπειρίες από τους δύο παραπάνω χώρους σε μία ενιαία δομή που δίνει νέες δυνατότητες έκφρασης.

 


Το project φιλοξενείται στον χώρο πολιτισμού ABOUT: όπου θα στηθεί η εικονική γειτονιά και θα παρουσιαστούν οι εμπειρίες του ενδιάμεσου χώρου.

Σχετικές ειδήσεις
μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης: Ομαδική έκθεση στο Circuits and Currents
03.01.2017 17:12
Το Circuits and Currents, project space της Α.Σ.Κ.Τ. παρουσιάζει από την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, την έκθεση μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης, προϊόν της ετήσιας συνεργασίας οκτώ τεταρτοετών φοιτητών του Γ’ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον διδάσκοντά τους Παντελή Χανδρή και την ιστορικό τέχνης Παυλίνα Κύρκου.
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Planescapes: έκθεση της Νεφέλης Δημητριάδη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
27.10.2016 13:39
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η πρώτη εικαστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας της Νεφέλης Δημητριάδη με τίτλο Planescapes, σε επιμέλεια του Θανάση Μουτσόπουλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.
Οκνηρία: η πρώτη έκθεση του project Seven στον Πολυχώρο Vault
03.10.2016 10:12
Με την “Οκνηρία” ξεκινάει τo Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT. Η έκθεση θα διαρκέσει 7 ημέρες, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.
Έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Project Space του six d.o.g.s
02.06.2016 15:05
O Πέτρος Νικόλτσος θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά έργα του στους τοίχους του Project Space του Six d.o.g.s. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 12 Ιουνίου 2016.