Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Κούλα η κατσικούλα...

Κούλα η κατσικούλα...
... και το κλεμμένο τραγούδι. Όλο μαζί, η παράσταση που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Σκαραβαίοι» στο Θέατρο «Αλμα».

... και το κλεμμένο τραγούδι. Όλο μαζί, η παράσταση που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Σκαραβαίοι» στο Θέατρο «Αλμα».

Ένα έργο για μικρά παιδιά, από τον Ευγένιο Τριβιζά, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Αλμα, σε σκηνοθεσία Κώστα Φαρμασώνη, στο Θέατρο Άλμα.

«Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι», γράφτηκε με σκοπό να αφυπνίσει τα παιδιά και τους νέους σχετικά με την έννοια και την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το κείμενο έγραψε ο μεγάλος παραμυθάς, Ευγένιος Τριβιζάς , την περασμένη άνοιξη ειδικά για να το παρουσιάσουν οι «Σκαραβαίοι» στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο «Τεχνόπολις» (στις 26 Απριλίου), ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ιστορία του έργου ξεκινά όταν η Κούλα η κατσικούλα γίνεται τραγούδι. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε τραγούδι. Γίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία και τραγουδιέται στα πέρατα της γης, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Έχει πουλήσει δισεκατομμύρια δίσκους και CD. Έχει γίνει μπλουζάκι, καπελάκι, μπρελόκ, λούτρινο κουκλάκι. Από την Ελλάδα μέχρι την Κίνα και από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία όλοι τραγουδούν και χορεύουν την Κούλα την κατσικούλα. Όλοι οι παράγοντες έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι. Όλοι... όχι. Εκτός από τους νόμιμους δικαιούχους, οι οποίοι αγνοούν την επιτυχία που γνωρίζει το τραγούδι τους. Το αγνοούν μέχρι τη στιγμή...

Παιζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αυλωνίτης, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Ευρυδίκη Κουκούτση, Κωνσταντίνος Καραδήμας, Δημήτρης Λύρας, Χριστίνα Πλατανιώτη, Διονύσης Ποταμίτης, Νικόλας Φραγκιουδάκης, Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Info
Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι
Θέατρο Αλμα, Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17
Τηλ.: 210 2280308 και 210 5220100
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:15
Καθημερινά οργανωμένες για σχολεία στις 10:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος (μόνο για τις Κυριακές) : 12 ευρώ
Γκρουπ (από 20 άτομα και πάνω): 7 ευρώ
Σχολεία: 7 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
10.10.2016 13:37
Το έργο Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, του Βασίλη Παπαβασιλείου, η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου αυτή τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για μόνο 6 παραστάσεις!
Αργύρης Πανταζάρας - Momentum: Μητρόπολη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
13.07.2016 09:18
Σε έναν έρημο και άγονο τόπο συναντιούνται επτά αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Ψελλίζουν ένα χορικό, ένα κοινό ‘τραγούδι’ μέσα απ’ όλες τις ιστορίες και αναζητούν τη δική τους «Μητρόπολη». Η Μητρόπολη του Αργύρη Πανταζάρα και της καλλιτεχνικής ομάδας Momentum υφαίνεται μέσα από τη σύνθεση πέντε αρχαίων τραγωδιών. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Οιδίπους Τύραννος, οι Βάκχες του Ευριπίδη, ο Ηρακλής μαινόμενος και η Μήδεια ακούγονται σαν προσευχή μιας χώρας που πεθαίνει.
Αργοπορημένη: το τραγουδι ενός καουμπόυ, της Sarah Ruhl στο Θέατρο Skrow
10.05.2016 15:01
Η Γιούλα Μπούνταλη επιστρέφει στην θεατρική σκηνή και παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της Αμερικανίδας Σάρα Ρουλ «Αργοπορημένη: το τραγούδι ενός καουμπόυ» στο θέατρο Skrow από τις 19 Μαΐου 2016 κάθε Πέμπτη με Κυριακή.
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.