Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα συναισθήματα πάνε...Μουσείο

Τα συναισθήματα πάνε...Μουσείο
Η θεατρική παράσταση από το Θέατρο Γνώσης ΑΝΙΜΑ με αυτόν τον τίτλο είναι η γιορτινή πρόταση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Η θεατρική παράσταση από το Θέατρο Γνώσης ΑΝΙΜΑ με αυτόν τον τίτλο είναι η γιορτινή πρόταση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Η ευρηματική παράσταση αφορά το διάλογο ενός μικρού επισκέπτη του Μουσείου με ένα έκθεμα. Ο Ορφέας ανέλαβε χρέη δασκάλου και θύμισε στο σιωπηλό κυκλαδικό ειδώλιο τι είναι χαρά, τι είναι θυμός, ντροπή, άγχος, αγάπη... τουλάχιστον ό,τι εκείνος νομίζει για αυτό το «κάτι» που νιώθεις μέσα σου όταν σε στενοχωρούν, σου δίνουν χαρά, σε τρομάζουν, σε αγαπάνε.

Στην ιδιόμορφη αυτή \"διδασκαλία\" των συναισθημάτων δεν πρωταγωνιστούν οι λέξεις. Η θεατρική δράση, η σωματική έκφραση, οι ήχοι, τα χρώματα, οι φόρμες οδηγoύν το θεατή όχι μόνο σε σκέψεις, αλλά και σε βιώματα. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε ο Ορφέας να τον μεταφέρει στον κόσμο των παιδικών συναισθημάτων;

Η συγγραφή και σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Δημήτρη Ζορμπαλά και η παιδαγωγική επιμέλεια της Μαρίνας Σωτηροπούλου. Παίζουν: Τατιάνα Ζακολίκου, Ιωάννα Δελάκου,Κατερίνα Μπάστα, Αθηνά Τσαπέρα. Φωνή Ορφέα: Ορφέας Ζορμπαλάς

INFO
Παρασκευή 28/12, Σάββατο 29/12/07
Παρασκευή 04/01, Σάββατο 05/01/08
Ωρα: 13.00-14.30
Είσοδος για μικρούς και μεγάλους: 7 ευρώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
Πληροφορίες για προπώληση εισιτηρίων: 210 7294220

 


Σχετικές ειδήσεις
Το είπε ο γέρος, από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
24.02.2017 12:20
Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος παραστάσεων της γόνιμης συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Εθνικό Θέατρο με τίτλο «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο». Ως πρωταγωνιστές, τα αντικείμενα του Μουσείου αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους, με οδηγό τα δραματοποιημένα από τους ηθοποιούς κείμενα.
Οι Κυνικοί στον Άδη επιστρέφουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
15.11.2016 15:46
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Έλληνες κουκλοπαίκτες», παρουσιάζεται φέτος η παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Κυνικοί στον Άδη» του Δημήτρη Μικιού, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό, διασκευή από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Κάστρο της Άρτας
22.07.2016 16:40
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το αφήγημα «Εις το φως της ημέρας» στο Κάστρο της Άρτας, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Ηράκλειο Κρήτης
27.06.2016 14:57
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ (όπως και η πρώτη) εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το μοναδικό αφήγημα του Αλεξανδρινού ποιητή «Εις το φως της ημέρας», εντός των ενετικών τειχών του Μεγάλου Κάστρου και συγκεκριμένα στη χαμηλή πλατεία της Πύλης Βιτούρι, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».