Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Τα συναισθήματα πάνε...Μουσείο

Τα συναισθήματα πάνε...Μουσείο
Η θεατρική παράσταση από το Θέατρο Γνώσης ΑΝΙΜΑ με αυτόν τον τίτλο είναι η γιορτινή πρόταση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Η θεατρική παράσταση από το Θέατρο Γνώσης ΑΝΙΜΑ με αυτόν τον τίτλο είναι η γιορτινή πρόταση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Η ευρηματική παράσταση αφορά το διάλογο ενός μικρού επισκέπτη του Μουσείου με ένα έκθεμα. Ο Ορφέας ανέλαβε χρέη δασκάλου και θύμισε στο σιωπηλό κυκλαδικό ειδώλιο τι είναι χαρά, τι είναι θυμός, ντροπή, άγχος, αγάπη... τουλάχιστον ό,τι εκείνος νομίζει για αυτό το «κάτι» που νιώθεις μέσα σου όταν σε στενοχωρούν, σου δίνουν χαρά, σε τρομάζουν, σε αγαπάνε.

Στην ιδιόμορφη αυτή \"διδασκαλία\" των συναισθημάτων δεν πρωταγωνιστούν οι λέξεις. Η θεατρική δράση, η σωματική έκφραση, οι ήχοι, τα χρώματα, οι φόρμες οδηγoύν το θεατή όχι μόνο σε σκέψεις, αλλά και σε βιώματα. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε ο Ορφέας να τον μεταφέρει στον κόσμο των παιδικών συναισθημάτων;

Η συγγραφή και σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Δημήτρη Ζορμπαλά και η παιδαγωγική επιμέλεια της Μαρίνας Σωτηροπούλου. Παίζουν: Τατιάνα Ζακολίκου, Ιωάννα Δελάκου,Κατερίνα Μπάστα, Αθηνά Τσαπέρα. Φωνή Ορφέα: Ορφέας Ζορμπαλάς

INFO
Παρασκευή 28/12, Σάββατο 29/12/07
Παρασκευή 04/01, Σάββατο 05/01/08
Ωρα: 13.00-14.30
Είσοδος για μικρούς και μεγάλους: 7 ευρώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
Πληροφορίες για προπώληση εισιτηρίων: 210 7294220

 


Σχετικές ειδήσεις
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Κάστρο της Άρτας
22.07.2016 16:40
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το αφήγημα «Εις το φως της ημέρας» στο Κάστρο της Άρτας, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Ηράκλειο Κρήτης
27.06.2016 14:57
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ (όπως και η πρώτη) εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το μοναδικό αφήγημα του Αλεξανδρινού ποιητή «Εις το φως της ημέρας», εντός των ενετικών τειχών του Μεγάλου Κάστρου και συγκεκριμένα στη χαμηλή πλατεία της Πύλης Βιτούρι, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».
Ο Γλάρος Ιωνάθαν, σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη για μία μόνο παράσταση στη Στέγη
16.12.2015 16:05
Μια παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», η οποία απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνει μια στάση τις ημέρες των εορτών, στο 2ο φουαγιέ της Στέγης, για μία μόνο παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου 2015.
Θεατρική «Μισαλλοδοξία» από την Ιώ Βουλγαράκη στη Στέγη
11.12.2015 16:41
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σταθερή στη στήριξή της στους νέους δημιουργούς, δίνει βήμα στη νέα σκηνοθέτιδα Ιώ Βουλγαράκη, η οποία καταθέτει τη δική της πρόταση, ορμώμενη από τη Μισαλλοδοξία, τη μνημειώδη, σπονδυλωτή, βωβή ταινία του D.W. Griffith.