Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την έκθεση του νέου εικαστικού δημιουργού Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου με τίτλο

«Intake». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, στις 20:30 στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Την έκθεση επιμελείται ο Σωτήριος Μπαχτσετζής.

Με αφετηρία τις δύο εικαστικές δράσεις Please Me και Fall in Love with the Log που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ το διάστημα 2007-2009, η έκθεση “Intake” παρουσιάζει δύο εγκαταστάσεις από τα τελικά υλικά των δράσεων αυτών. H πρώτη εγκατάσταση προσφέρει στον επισκέπτη την μοναδική εμπειρία ενός ανεμοστρόβιλου: σε ένα αεροστεγές δωμάτιο το φυσικό φαινόμενο δημιουργείται τεχνητά από ενσωματωμένες αεροτουρμπίνες.

Μέσα από την δίνη του διανέμεται το υλικό που παράχθηκε στο έργο Please Me. Η δεύτερη εγκατάσταση μας επιτρέπει να «αναμετρηθούμε» με έναν κινητήρα φυσικών διαστάσεων αεροσκάφους τύπου Jumbo (Boeing 747-200). Πρόκειται για εκμαγείο κατασκευασμένο με την μέθοδο χύτευσης αδρανούς άνθρακα που παράχθηκε από την δράση Fall in Love with the Log.

Παράλληλα, παρουσιάζεται πλήρης καταγραφή (video, still images, ηχητικά ντοκουμέντα) των σταδίων μεταμόρφωσης του συνολικού έργου, μεταφέροντας στον θεατή την μεθοδευμένη πορεία μετάπλασης και τελικής μορφοποίησης της ύλης.

O Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1978. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (εργαστήριο ζωγραφικής Γ. Γκολφίνου) (1998-2003) και από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2004-2006).

Στη συνέχεια, αποφοίτησε με άριστα και τιμήθηκε με το Paula Rhodes Μemorial Award από το MFA του School of Visual Arts, Nέα Υόρκη-ΗΠΑ, με υποτροφίες από τα Ιδρύματα Fulbright, Gerondelis  και Αλ. Ωνάση (2007-2009). Συμμετείχε με υποτροφία στο Skowhegan School of Painting and Sculpture στο Maine-ΗΠΑ (καλοκαίρι 2009). Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ η έκθεση Intake είναι η τρίτη ατομική του. Zει και εργάζεται στην Aθήνα και τη Νέα Υόρκη.