Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ένα τόσο μεγάλο «μικρό φεστιβάλ»

Ένα τόσο μεγάλο «μικρό φεστιβάλ»
Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα οργανώνει για πρώτη φορά φέτος το «μικρό φεστιβάλ», ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νέα θεατρικά σχήματα, παρέχοντας τους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ταλέντο και τη δουλειά τους στο πλαίσιο μίας οργανωμένης συνάντησης με συμμετοχές απ\' όλη την Ελλάδα.

Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα οργανώνει για πρώτη φορά φέτος το «μικρό φεστιβάλ», ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νέα θεατρικά σχήματα, παρέχοντας τους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ταλέντο και τη δουλειά τους στο πλαίσιο μίας οργανωμένης συνάντησης με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο «μικρό φεστιβάλ» είναι μάι πρωτοβουλία της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, η οποία έχει ενεργό ρόλο στο χώρο του σύγχρονου θεάτρου. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 18 Απριλίου 2008 στον Χώρο Τέχνη «3ος όροφος» στη Θεσσαλονίκη, όμως η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ως στόχοι της προσπάθειας αυτής θεσπίστηκαν η προώθηση της συνεργασίας και η συνεύρεση νέων δημιουργών, καθώς επίσης επιχειρείται έτσι να δοθεί η δυνατότητα σε νέα θεατρικά σχήματα απ\' όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραστάσεις από τις ομάδες ή τις θεατρικές εταιρίες, με βάση πόλεις εκτός της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα πρέπει να μην έχουν ξαναπαρουσιάσει την παράσταση που προτείνουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στις 19 ημέρες που θα διαρκέσει θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους έξι θεατρικά σχήματα. Μεταξύ των παραστάσεων θα υπάρχουν παράλληλες ομιλίες , δράσεις και σεμινάρια που σκοπό έχουν να βοηθήσουν όσους τα παρακολουθήσουν να εκτιμήσουν τις νέες τάσεις που αναπτύσσονται όσον αφορά το θέατρο από νέες θεατρικές ομάδες στη χώρα μας.

Οι διοργανωτές θα παρέχουν στους συμμετέχοντες το χώρο τέχνης «3ος όροφος» για δύο παραστάσεις με όλο του τον εξοπλισμό, τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής, για τρεις ημέρες, μέχρι το ποσό των 700 ευρώ για κάθε θίασο και γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

Info
«μικρό φεστιβάλ»
Διάρκεια: Από 1η έως 18 Απριλίου 2008
Χώρος τέχνης «3ος όροφος», Θεσσαλονίκη
Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 535747, 6972294695
Υποβολή αιτήσεων: 10 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2007
Επιστολές απάντησης: 20 έως 31 Ιανουαρίου 2008
Περισσότερες πληροφορίες και online συμμετοχές: http://festival.ougaklara.gr/index.html

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Ίων του Πλάτωνα – Ένα μικρό συμπόσιο στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
23.08.2016 15:09
Ο πλατωνικός διάλογος «Ίων», δείγμα πλατωνικής «κωμωδίας», θα παρουσιαστεί ως σκηνικό σχεδίασμα για το Φεστιβάλ των Αισχυλείων, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας -στον υπαίθριο χώρο πίσω απ’ το θέατρο– με συνοδεία μουσικών επί σκηνής, στις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Βασιλιάς Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος του Πέρσυ Σέλλεϋ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
21.06.2016 11:42
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανασύρει από την αφάνεια το άπαιχτο έργο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ Βασιλιάς Ποδάγρας, το οποίο παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 5 Ιουλίου 2016.
Τα φετινά Queer Theatre Awards V στο Θέατρο Κνωσός
26.05.2016 12:55
Τα περήφανα θεατρικά βραβεία της Αθήνας προωθούν για 5η χρονιά την ορατότητα των queer θεματικών και της διαφορετικότητας στο θέατρο. Τα βραβεία αποτελούν επίσημο event του Athens Pride Week, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride.