Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα οργανώνει για πρώτη φορά φέτος το «μικρό φεστιβάλ», ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νέα θεατρικά σχήματα, παρέχοντας τους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ταλέντο και τη δουλειά τους στο πλαίσιο μίας οργανωμένης συνάντησης με συμμετοχές απ\’ όλη την Ελλάδα.

Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα οργανώνει για πρώτη φορά φέτος το «μικρό φεστιβάλ», ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νέα θεατρικά σχήματα, παρέχοντας τους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ταλέντο και τη δουλειά τους στο πλαίσιο μίας οργανωμένης συνάντησης με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο «μικρό φεστιβάλ» είναι μάι πρωτοβουλία της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, η οποία έχει ενεργό ρόλο στο χώρο του σύγχρονου θεάτρου. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 18 Απριλίου 2008 στον Χώρο Τέχνη «3ος όροφος» στη Θεσσαλονίκη, όμως η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ως στόχοι της προσπάθειας αυτής θεσπίστηκαν η προώθηση της συνεργασίας και η συνεύρεση νέων δημιουργών, καθώς επίσης επιχειρείται έτσι να δοθεί η δυνατότητα σε νέα θεατρικά σχήματα απ\’ όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραστάσεις από τις ομάδες ή τις θεατρικές εταιρίες, με βάση πόλεις εκτός της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα πρέπει να μην έχουν ξαναπαρουσιάσει την παράσταση που προτείνουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στις 19 ημέρες που θα διαρκέσει θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους έξι θεατρικά σχήματα. Μεταξύ των παραστάσεων θα υπάρχουν παράλληλες ομιλίες, δράσεις και σεμινάρια που σκοπό έχουν να βοηθήσουν όσους τα παρακολουθήσουν να εκτιμήσουν τις νέες τάσεις που αναπτύσσονται όσον αφορά το θέατρο από νέες θεατρικές ομάδες στη χώρα μας.

Οι διοργανωτές θα παρέχουν στους συμμετέχοντες το χώρο τέχνης «3ος όροφος» για δύο παραστάσεις με όλο του τον εξοπλισμό, τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής, για τρεις ημέρες, μέχρι το ποσό των 700 ευρώ για κάθε θίασο και γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

Info
«μικρό φεστιβάλ»
Διάρκεια: Από 1η έως 18 Απριλίου 2008
Χώρος τέχνης «3ος όροφος», Θεσσαλονίκη
Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 535747, 6972294695
Υποβολή αιτήσεων: 10 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2007
Επιστολές απάντησης: 20 έως 31 Ιανουαρίου 2008
Περισσότερες πληροφορίες και online συμμετοχές: http://festival.ougaklara.gr/index.html