Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Παιδί Παιδικό Θέατρο

Vagor & Bellavita από την ομάδα Dromocósmicas στο Studio Vis Motrix
Η Περιπλανώμενη ομάδα Dromocósmicas παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου – τσίρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά «Vagor & Bellavita» για δύο Κυριακές στις 26 Απριλίου και 3 Μαΐου 2015 στο Studio Vis Motrix.
Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο: Πρόβες και παραστάσεις στην Ελληνογερμανική Αγωγή
Στις 27-28-29 Απριλίου 2015 γίνονται οι τελικές πρόβες και στις 2-3 Μαΐου 2015 οι μαθητικές παραστάσεις του «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από τo Θέατρο».
Ο Δράκος των χρωμάτων, μόνο για 4 παραστάσεις στις Μορφές Έκφρασης
Οι Μορφές Έκφρασης παρουσιάζουν το διαδραστικό παραμύθι «Ο Δράκος των χρωμάτων» για 4 μόνο παραστάσεις στις 2, 9, 16, 23 Μαΐου 2015.
Η Κυόκο στον Κύκλο, από την Τρελλή Ροδιά στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Η Τρελλή Ροδιά και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης μας ταξιδεύουν τη Κυριακή 3 Μαΐου 2015 σε μια περιπέτεια μυστηρίου στη Νέα Υόρκη με την Μουσικό-Θεατρική Βιωματική Παράσταση «Η Κυόκο στον Κύκλο» για παιδιά 5-10 ετών.
Οι Κυνικοί στον Άδη με τον Δημήτρη Μικιό στο Κουκλοθέατρο Μαιρηβή
Το "Κουκλοθέατρο Μαιρηβή" στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, φιλοξενεί το Δημήτρη Μικιό στις 25 & 26 Απριλίου 2015, στις 9 μ.μ. με την παράσταση θεάτρου σκιών για ενήλικες και εφήβους "Οι Κυνικοί στον Άδη", διασκευή από τους "Νεκρικούς διαλόγους" του Λουκιανού.
Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή στο Φουγάρο
Η θεατρική ομάδα Κοπέρνικος, έρχεται στο Φουγάρο στο Ναύπλιο και παρουσιάζει την ευρηματική της παράσταση για παιδιά με τίτλο: Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή.
Ο Τζιάντ Νταρβίς στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο Εργαστήρι Μαιρηβή
Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία το μήνα Μάιο το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο Εργαστήρι Μαιρηβή. Οι σπουδαιότεροι άνθρωποι του λόγου και της μνήμης μας μεταφέρουν στην παιδική ηλικία του κόσμου.
Κοίτα να δεις, ρώτα να μάθεις: Παράταση παραστάσεων στο Τσάι στη Σαχάρα
Συνεχίζουν οι παραστάσεις έως 30 Μαΐου 2015 για το ιδιαίτερο παιδικό θεατρικό «Κοίτα να δεις, ρώτα να μάθεις» που υπογράφει η Εύη Ψάλτη στο Τσάι στη Σαχάρα.
Μία Μικρή Μουσική Παράσταση στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Το CHILD’SPACEATHENS οργανώνει από 9 Μαΐου 2015 στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, ένα δρώμενο ειδικά για βρέφη που βασίζεται στην κίνηση και έχει σχεδιαστεί με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη των βρεφών ηλικίας από 6μηνών ως 18μηνών.
Κατσαριδολογίες στην Παραμυθοχώρα!
Η Αστική Πολιτιστική Εταιρεία «la Melena del Huachinango» παρουσιάζει στην Παραμυθοχώρα, την θεατρική παράσταση «ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΛΟΓΙΕΣ», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου και σε σκηνοθεσία του Luis Gómezbeck.
Μια αρχή… χωρίς αρχή, από την ομάδα Άνασσα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Η θεατρική ομάδα ΆΝΑΣΣΑ παρουσιάζει στις 3 Απριλίου 2015 την παιδική θεατρική παράσταση «Μια αρχή…χωρίς αρχή» στο πλαίσιο του Συμποσίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών με θέμα: «Επιστήμη και Τέχνη – Η αποκωδικοποίηση της σχέσης τους μέσα από τη δημιουργία», στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας στο Κουκλοθέατρο της Χριστίνας Μπήτιου
Το Κουκλοθέατρο της Χριστίνα Μπήτιου παρουσιάζει τη παιδική παράσταση «Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ», κάθε Κυριακή στις 12.00 από 5 Απριλίου 2015.
Η Κυόκο στον Κύκλο: Μουσικό-θεατρική Βιωματική Παράσταση στον Ιανό
Η Τρελλή Ροδιά και ο ΙΑΝΟΣ μας ταξιδεύουν, το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, σε μια περιπέτεια μυστηρίου για μικρούς και μεγάλους στη Νέα Υόρκη. Η Κυόκο στον Κύκλο έρχεται ως συνέχεια της μουσικοθεατρικής παράστασης η Κυόκο στο Κέντρο της Γης (Bios-Δαναός 2014) για να μας προσφέρει μια μοναδική ...
Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Το 5ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, μια διοργάνωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και της πρωτοπόρας στο εφηβικό θέατρο ομάδας Grasshopper-Youth, συνεχίζει και εξελίσσει την ιδέα ενός θεάτρου από και για εφήβους και νέους κάθε ηλικίας.
Το Γαϊτανάκι των Χρωμάτων από την ομάδα Ξέφρενη Χελώνα στο Τελλόγλειο
Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης παρουσίασης, η ομάδα Ξέφρενη Χελώνα επιστρέφει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και ανεβάζει για δεύτερη φορά, την παιδική παράσταση " ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ " την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στις 12.00 π.μ.
Ντίλης ο μεγαλοπρεπής στο Θέατρο Αντίμετρο
Το Θέατρο Αντίμετρο παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή τη παιδική παράσταση «Ντίλης ο μεγαλοπρεπής» του Γιάννη Ταϊπλιάδη.
Ο Δον Κιχώτης για μία μόνο παράσταση στο Θέατρο Αριστοτέλειο
Η παιδική παράσταση Δον Κιχώτης που παρουσιάστηκε την θεατρική σαιζόν 2014 – 2015 στην παιδική σκηνή Αριστοτέλειου, επανέρχεται για μία μόνο, αποχαιρετιστήρια παράσταση τη Κυριακή 5 Απριλίου 2015. Για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν, και για όσους θέλουν να το ξαναδούν.
Ο μισοκοκοράκος μόνο για μία παράσταση στο Εργαστήρι Μαιρηβή
Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" θα παρουσιάσει μόνο την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, στις 12 το μεσημέρι την κουκλοθεατρική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά "Ο μισοκοκοράκος".
Με τον Αίσωπο εκδρομή: μουσικοθεατρική παράσταση στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Οι εκδόσεις Εν Πλω παρουσιάζουν το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη μουσικοθεατρική παράσταση Με τον Αίσωπο εκδρομή, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο-cd του Γιώργου Φρατζολά με τις απίθανες ιστορίες του Αισώπου, ο οποίος συναντιέται επί ...
Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν από τους Atelier 13 στο Εργαστήρι Μαιρηβή
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" και στις 3 – 5 Απριλίου 2015 προσκεκλημένοι είναι οι πολυβραδευμένοι Atelier 13, από τη Βουλγαρία με την παράσταση θεάτρου κούκλας "Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν".
Ιστορίες μέσα από το καπέλο από την ομάδα ΕΝΑ στο Ρυθμός Stage
Η “ομάδα ΕΝΑ” παρουσιάζει το έργο «Ιστορίες μέσα από το καπέλο» για τρία Κυριακάτικα μεσημέρια στις 22, 29 Μαρτίου & 5 Απριλίου 2015 στο Ρυθμός Stage.
Vagor & Bellavita από την ομάδα Dromocósmicas στο Θέατρο Τ
Από τις 22 Μαρτίου 2015 και κάθε Κυριακή στις 12μμ. η ομάδα Dromocósmicas παρουσιάζει το «Vagor & Bellavita» μια παράσταση αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο για μικρά και μεγάλα παιδιά, στο Θέατρο Τ.
Ο Κύκλος με την Κούκλα για μία παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Ο κουκλοθίασος REDICOLO παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ» στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις 12μμ.
Το Τελευταίο Δέντρο για δυο παραστάσεις στο χώρο τέχνης SourLiBooM
Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ και η ομάδα καλλιτεχνών SourLiBooM παρουσιάζουν την παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου «Το Τελευταίο Δέντρο», στις 29 Μαρτίου και 26 Απριλίου 2015.