Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Παιδί Παιδικό Θέατρο

Σίδερ: μουσικό παραμύθι στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη
Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη παρουσιάζει από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 το μουσικό παραμύθι Σίδερ, από την θεατρική ομάδα ΑΠ!
Η Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών από την ομάδα κουκλοθέατρου Ουτοπία
Η Ομάδα κουκλοθέατρου ΟΥΤΟΠΙΑ παρουσιάζει στον χώρο της, την Κυριακή 8 Μαρτίου και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι, την παράσταση κουκλοθέατρου Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ.
Γιώργος Ιωάννου. Οδοιπορώντας...:  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ στο Βαφοπούλειο
«Ο Ιωάννου κατέχει το μυστικό του ανατολίτη που λέει πάντα αυτό που δεν εκτιμάται, αλλά είναι η πραγματικότητα». Τα λόγια αυτά του σπουδαίου ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη για τον Θεσσαλονικιό πεζογράφο Γιώργο Ιωάννου, σφραγίζουν το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γιώργος Ιωάννου. ...
O Μπαλ στον αέρα από τους Patari project ξανά στο Θέατρο Πόρτα
Ο Μπαλ είναι ένα μπαλόνι που του αρέσει να ταξιδεύει. Όταν ο Μπαλ ξεφύγει από το χέρι του παιδιού που το κρατούσε για να γνωρίσει τον κόσμο, το παιδί θα τον ακολουθήσει… με… απρόβλεπτες συνέπειες…
Ταξίδι στον Ήλιο – Μύθοι από την Ανατολή στο θέατρο Προσκήνιο
Οι συντελεστές της παιδικής παράστασης ‘’ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ –ΜΥΘΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ’’ σας καλούν την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι στο Θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, να παρακολουθήσετε την επίσημη πρεμιέρα του έργου, παρέα με παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ...
Η ΒατΡαπουνζέλ μαθαίνει τα παραδοσιακά παιχνίδια της Ελλάδας & της Γερμανίας στο Πόλη Θέατρο
Η ομάδα ΘέατροΡετρό και η 'ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ' σας καλούν στο 'ΠΟΛΗ' θέατρο στις 7, 14 & 21 Μαρτίου 2015 για να καλωσορίσουμε την Άνοιξη με έναν ξεχωριστό τρόπο.
Ψέματα ... Μπερδέματα! από τους ArtooPaspartoo στο Βρυσάκι
Το Βρυσάκι φιλοξενεί τους ArtooPaspartoo, οι οποίοι παρουσιάζουν την παράσταση Ψέματα ... Μπερδέματα!
Entremets, του Ντιέγκο Στίρμαν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα παρουσιάζει την παράσταση του Ντιέγκο Στίρμαν, με τίτλο Entremets.
Ξημερώνει, της Μαρίας Παπαλέξη στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με σκοπό να προάγει μέσα από τον πολιτισμό την ψυχική και κοινωνική υγεία των πολιτών που βιώνουν δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες, ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου ένας ...
Τα μαγικά σεντούκια: παράσταση θεάτρου κούκλας στο Εργαστήρι Μαιρηβή
Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 το Εργαστήρι Μαιρηβή προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στην παράσταση θεάτρου κούκλας, Τα μαγικά σεντούκια.
Σχολή μαγείας και παιδικό πάρτι με τον Γιώργο Λούκα στο Τσάι στη Σαχάρα
Το Τσάι στη Σαχάρα φιλοξενεί από την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 το νέο family θέαμα του Γιώργου Λούκα (δημιουργού της παράστασης «Το Τζίνι των παιδιών») με τίτλο «Σχολή μαγείας».
Ο Εγωιστής Γίγαντας του Όσκαρ Ουάιλντ στο θέατρο Eliart
Η θεατρική ομάδα "Λωτοφάγοι" συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο Eliart και σας προσκαλεί από την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στο διαδραστικό, θεατρικό παραμύθι "Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ" του Όσκαρ Ουάιλντ.
Στου Κόσμου την άκρη από το κουκλοθέατρο Φτουξελευτερία στο Θέατρο Όλβιο
Μετά τις επιτυχείς παραστάσεις του κουκλοθεάτρου "Τα φτερά του Μύθου" τη σκυτάλη παίρνει το κουκλοθέατρο "φτουξελευτερία" και σας ταξιδεύει για ΔΥΟ ΜΟΝΟ Κυριακές 1 & 8 Μαρτίου 2015 «στου Κόσμου την άκρη» στο Θέατρο Όλβιο.
Ξημερώνει της Μαρίας Παπαλέξη στο πλαίσιο του Θέατρου Αλληλεγγύης για παιδιά
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει το έργο της Μαρία Παπαλέξη, Ξημερώνει, στο πλαίσιο της δράσης Θέατρο Αλληλεγύης για παιδιά, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Λεμονιά από την ομάδα Τέχνης Νεύμα στο Εργαστήρι Μαιρηβή
Το Σάββατο 28 Φλεβάρη και Κυριακή 1η Μαρτίου 2015, η ομάδα Τέχνης Νεύμα έρχεται στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" με τη παράσταση θεάτρου κούκλας «Λεμονιά».
Η Μυλωνού για λίγες παραστάσεις στο Χώρο Τέχνης Ισόγειο
Ο Χώρος Τέχνης Ισόγειο υποδέχεται τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με την παράστασή της «Η Μυλωνού» κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, μόνο για 6 παραστάσεις!
Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ στις Μορφές Έκφρασης
Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ, ένα παραμύθι - παράσταση και παιχνίδι για παιδιά από 3 έως 8 ετών.
Ο Κύκλος με την Κούκλα από την ομάδα redicolo στο Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη
Ο κουκλοθίασος REDICOLO παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ» στο Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:30μμ.
Τα τρία γουρουνάκια στο Κουκλοθέατρο Χριστίνας Μπήτιου
Το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ Χριστίνας Μπήτιου παρουσιάζει από την 1η Μαρτίου 2015 και κάθε Κυριακή του Μαρτίου «τα τρία γουρουνάκια».
Η Ιστορία Του Κοντορεβυθούλη Αλλιώς, βράδυ… στον Κινητήρα
Η θεατρική ομάδα Τσόκαρα και ο Κινητήρας παρουσιάζουν το έργο Η Ιστορία Του Κοντορεβυθούλη Αλλιώς, για μία βραδινή παράσταση …, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 21:00, στον Κινητήρα studio.
Ο Ιππότης του Χιονιού στο θέατρο Κολοσσαίον
Μετά την περσινή επιτυχία του “ΣΙΩΠΗ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΚΟΥΕΙ” ο σκηνοθέτης και η εταιρία παραγωγής 2ART σας παρουσιάζουν από 21 Φεβρουαρίου 2015 την όπερα “Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ” στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ. Μια λαμπερή παραγωγή της πρώτης όπερας για παιδιά, που γράφηκε στην Ρωσία το 1905.
Απόκριες στο AVENUE: Γελωτοποιός ή Βασιλιάς;
Το εμπορικό κέντρο AVENUE γιορτάζει τις Απόκριες με μια εντυπωσιακή, διαφορετική, «διαδραστική» παράσταση αλλά και με πολλές εκπλήξεις!
Ικαρομένιππος του Λουκιάνου στον πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά
Μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου με τίτλο «Ικαρομένιππος» έρχεται την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων Άννα & Μαρία Καλουτά.
Τελευταίες παραστάσεις για τον Scooby-Doo στο Παλλάς
Μέχρι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ο Scooby – Doo θα περιμένει μικρούς και μεγάλους στο θέατρο Παλλάς.