Imagine Being Alive, Wow: Aτομική έκθεση του καλλιτέχνη ITSMI στα Κανάρια

Με ιδιαίτερη χαρά, ο συλλέκτης Χρίστος Χριστοφής οργάνωσε την ατομική έκθεση του νεαρού εικαστικού καλλιτέχνη itsmi, με τίτλο Imagine Being Alive, Wow!

Θα εκτεθούν 21 έργα της Συλλογής Χριστοφή, όλα σε χαρτί, φιλοτεχνημένα τα δύο τελευταία χρόνια.

«Η διαρκής επιδίωξη της πλήρους απελευθέρωσης είναι το βασικό στοιχείο της δουλειάς μου», δηλώνει ο καλλιτέχνης, και συνεχίζει: «Η απόλυτη ελευθερία επιτυγχάνεται μέσω του πλήρους αυθορμητισμού των κινήσεων κατά τη διαδικασία δημιουργίας του έργου, έτσι η ζωγραφική μου είναι βίωμα και αυτό που έχει σημασία είναι η διαδικασία και όχι το τελικό προϊόν».

Στα πρόσφατα έργα του ο itsmi χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις που συνοδεύουν τις ζωγραφιές του, είτε γραμμένες πάνω στο έργο, ή σαν τίτλος. Γραμμένα πάντα στα Αγγλικά, αποκαλύπτουν τη σχέση του itsmi με τον καλλιτέχνη. Ο itsmi είναι δύο, ο itsmi βιώνει συγχρόνως διαφορετικές καταστάσεις και συναισθήματα, συχνά αλληλοσυγκρουόμενα. My other half gives me flowers to get me out of the bad mood, Me and me, I can also draw like itsmi, Awkward happiness,…… Εικόνα και κείμενο, συχνά σε ισότιμους ρόλους, αλληλοσυμπληρώνονται.

«Υπάρχω μέσα σε όλα μου τα έργα, κάποιες φορές ως το κύριο πρόσωπο ή ως θεατής, με μια απλή γραμμή, λέξη, σύμβολο», όπως λέει ο ίδιος.

Ιtsmi

Ο itsmi, Αλέξανδρος για τους φίλους, Ελληνο-Αυστριακός στην καταγωγή, γεννήθηκε το 1995 στην Ελλάδα. Ξεκίνησε πολύ νέος να κάνει graffiti, στους δρόμους της Αθήνας. Σπούδασε (2017-2020) στο Vellios School of Art – AKTO (Middlesex University, BA Degree in Fine Art & New Media). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ