Έφη Γούση – Tectonic Riders: Καλλιτεχνική ταινία – βιντεοεγκατάσταση στο ODD – Onassis Dance Days 2026

Η καλλιτεχνική ταινία της Έφης Γούση “Tectonic Riders” προβάλλεται σε λούπα στο πλαίσιο του Onassis Dance Days 2026 στο -1 της Στέγης.

Στο πλαίσιο του φετινού ODD – Onassis Dance Days 2026, το “Tectonic Riders” της Έφης Γούση, η βιντεοεγκατάσταση που παρουσιάστηκε στο Πεδίον του Άρεως στο πλαίσιο της έκθεσης Plásmata 3, θα βρίσκεται στο -1 BlackBox της Στέγης αναβιώνοντας ξανά το τελετουργικό των ταυροκαθαψίων.

Μια μυσταγωγική πράξη αντίστασης και αναγέννησης, που επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε ένα θρυμματισμένο παρελθόν και ένα αβέβαιο μέλλον. Εδώ, η κλιματική αλλαγή παρουσιάζεται όχι μόνο ως περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά και ως μια βαθιά ρήξη στον δεσμό μας με τη φύση και την ιστορία.

Η Γη ξεραίνεται και σχίζεται στα δύο. Σε ποιο έδαφος θα ταφούμε, αν οι νεκροί επιστρέψουν στην επιφάνεια;

Μια ομάδα νεαρών κοριτσιών αναβιώνει το τελετουργικό των ταυροκαθαψίων, ψιθυρίζοντας στη Γη: «Είμαστε εδώ και σε ακούμε».

Το “Tectonic Riders” είναι μια μυσταγωγική πράξη αντίστασης και αναγέννησης, που επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε ένα θρυμματισμένο παρελθόν και ένα αβέβαιο μέλλον. Η κλιματική αλλαγή παρουσιάζεται όχι μόνο ως περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά και ως μια βαθιά ρήξη στον δεσμό μας με τη φύση και την ιστορία.

Μπροστά σε αυτή τη μετάβαση, μια νέα γενιά αναδύεται – αναζητώντας φως μέσα στο σκοτάδι, ανακτώντας τη σύνδεσή της με τον κόσμο και επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της ανθεκτικότητας.

Αλλά, μετά από όλα αυτά, διαθέτει άραγε τα κατάλληλα μέσα για να αποκαταστήσει όσα έχουν χαθεί;

Συντελεστές:

Έτος δημιουργίας: 2025
Χώρα: Ελλάδα
Διάρκεια: 5 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα

Διαβάστε επίσης:

ODD – Onassis Dance Days 2026: Χορογραφώντας το οικείο και το ανοίκειο

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ