Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Η Ελληνική Χαρακτική Σήμερα

Η Ελληνική Χαρακτική Σήμερα
Στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007, στις 9 το βράδυ, έκθεση χαρακτικής με όλες τις δημιουργίες των τελειταίων δύο ετών.

Στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007, στις 9 το βράδυ, έκθεση χαρακτικής με όλες τις δημιουργίες των τελειταίων δύο ετών.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα 52 χαρακτών μελών της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, χαραγμένα και τυπωμένα τη διετία 2006-2007.

Σκοπός της έκθεσης είναι να εστιάσει στο \"σήμερα\" της ελληνικής χαρακτικής, καλώντας τους καλλιτέχνες να καταθέσουν την εικαστική τους πρόταση μέσα από τις πολλές και ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη.

Η χαρακτική είναι μια μορφή εικαστικής δημιουργίας ιδιαίτερα οικεία για το κοινό του Μετσόβου, μιας και η χάραξη στο ξύλο συνιστά ζωντανό στοιχείο της παραδοσιακής τέχνης της περιοχής. Eτσι η έκθεση αυτή αποκτά ένα πρόσθετο ενδιαφέρον για το τοπικό κοινό και έρχεται να διευρύνει το θεσμό των \"Δημιουργικών Συναντήσεων\" που ξεκίνησε η Πινακοθήκη το 1995.

Σύμφωνα με το θεσμό των \"Συναντήσεων\", η εικαστική έκθεση στην Πινακοθήκη συνδυάζεται με την παρουσία και τη διαμονή των καλλιτεχνών στο Μέτσοβο, την οργάνωση συζητήσεων, παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών συναντήσεων, καθώς και εργαστηρίων για παιδιά, νέους και ενήλικες.

Η έκθεση, μετά τη λήξη της στο Μέτσοβο, θα μεταφερθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

INFO

Διάρκεια έκθεσης: 6 Οκτωβρίου - 10 Δεκεμβρίου 2007, Ωρες λειτουργίας: 10.00 – 16.30, καθημερινά εκτός Τρίτης, http://www.haraktes.org

Σχετικές ειδήσεις
Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο
07.09.2016 14:48
Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο μας προσκαλεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στην παρουσίαση του βιβλίου «Με τους ζωγράφους της Πινακοθήκης Αβέρωφ, Οδηγός για νέους», της Μαρίζας Ντεκάστρο και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο ζωγράφος Γεώργιος Ροϊλός και η ιστορική ειδησεογραφία».
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική: Έκθεση στην Πινακοθήκη Κυκλάδων
25.04.2016 12:31
Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης σας προσκαλεί τη Μ.Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα 21:15, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στα εγκαίνια της έκθεσης ''Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική'', μέσα από την συλλογή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με την επιμέλεια του Γεώργιου Αλτουβά.
Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής: έκθεση στην Πινακοθήκη Αθηναίων
29.10.2015 17:00
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου μας προσκαλούν στα εγκαίνια της μεγάλης εικαστικής έκθεσης Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.