Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελληνική Χαρακτική Σήμερα

Η Ελληνική Χαρακτική Σήμερα
Στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007, στις 9 το βράδυ, έκθεση χαρακτικής με όλες τις δημιουργίες των τελειταίων δύο ετών.

Στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007, στις 9 το βράδυ, έκθεση χαρακτικής με όλες τις δημιουργίες των τελειταίων δύο ετών.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα 52 χαρακτών μελών της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, χαραγμένα και τυπωμένα τη διετία 2006-2007.

Σκοπός της έκθεσης είναι να εστιάσει στο \"σήμερα\" της ελληνικής χαρακτικής, καλώντας τους καλλιτέχνες να καταθέσουν την εικαστική τους πρόταση μέσα από τις πολλές και ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη.

Η χαρακτική είναι μια μορφή εικαστικής δημιουργίας ιδιαίτερα οικεία για το κοινό του Μετσόβου, μιας και η χάραξη στο ξύλο συνιστά ζωντανό στοιχείο της παραδοσιακής τέχνης της περιοχής. Eτσι η έκθεση αυτή αποκτά ένα πρόσθετο ενδιαφέρον για το τοπικό κοινό και έρχεται να διευρύνει το θεσμό των \"Δημιουργικών Συναντήσεων\" που ξεκίνησε η Πινακοθήκη το 1995.

Σύμφωνα με το θεσμό των \"Συναντήσεων\", η εικαστική έκθεση στην Πινακοθήκη συνδυάζεται με την παρουσία και τη διαμονή των καλλιτεχνών στο Μέτσοβο, την οργάνωση συζητήσεων, παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών συναντήσεων, καθώς και εργαστηρίων για παιδιά, νέους και ενήλικες.

Η έκθεση, μετά τη λήξη της στο Μέτσοβο, θα μεταφερθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

INFO

Διάρκεια έκθεσης: 6 Οκτωβρίου - 10 Δεκεμβρίου 2007, Ωρες λειτουργίας: 10.00 – 16.30, καθημερινά εκτός Τρίτης, http://www.haraktes.org

Σχετικές ειδήσεις
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο
07.09.2016 14:48
Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο μας προσκαλεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στην παρουσίαση του βιβλίου «Με τους ζωγράφους της Πινακοθήκης Αβέρωφ, Οδηγός για νέους», της Μαρίζας Ντεκάστρο και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο ζωγράφος Γεώργιος Ροϊλός και η ιστορική ειδησεογραφία».
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική: Έκθεση στην Πινακοθήκη Κυκλάδων
25.04.2016 12:31
Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης σας προσκαλεί τη Μ.Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα 21:15, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στα εγκαίνια της έκθεσης ''Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική'', μέσα από την συλλογή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με την επιμέλεια του Γεώργιου Αλτουβά.