Βραβεία Βιβλίου Public: Ανάδειξε τους μεγάλους νικητές!

Στη δεύτερη φάση των Βραβείων Βιβλίου Public, το κοινό ψηφίζει έως τις 20 Μαΐου ανάμεσα στα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία και το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που ξεχωρίζει, ώστε να αναδείξει τους μεγάλους νικητές του 2018.

Τα Public, τα πιο σύγχρονα βιβλιοπωλεία, συνεχίζουν τον καθιερωμένο βιβλιοφιλικό θεσμό, τα Βραβεία Βιβλίου Public, για 5η συνεχή χρονιά.

Στον μόνο θεσμό βραβείων για τα οποία ψηφίζει ο αναγνώστης, έλαβαν φέτος μέρος 160 εκδότες, 2.500 τίτλοι βιβλίων και 1.800 συγγραφείς. Στη φετινή διοργάνωση οι φιναλίστ αναδείχτηκαν μέσα από τις 169.187 μοναδικές ψήφους των αναγνωστών σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής.

Το 2018, ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου των Public τιμά την ανακήρυξη της Αθήνας από την Unesco ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 μέσω ενός ειδικού αφιερώματος για τους «Λογοτέχνες της Αθήνας».

Αναλυτικά οι τελικές υποψηφιότητες ανά κατηγορία στις 11 κατηγορίες  για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό:

  1. Ελληνικό μυθιστόρημα

  1. Ελληνικό διήγημα

  1. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα/διήγημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)

  1. Ελληνικό non-Fiction

  1. Ελληνική σύγχρονη ποίηση

  1. Ελληνική παιδική λογοτεχνία

  1. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία

  1. Κατηγορία «έκπληξη» Ήρωας/ Ηρωίδα –Έμπνευση

  1. Ελληνική πεζογραφία από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα

  1. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)

  1. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς

Η τελετή απονομής των βραβείων βιβλίου Public 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου, σε μια μοναδική βραδιά στο θέατρο Παλλάς.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public συμμετέχουν ενεργά για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Public Κύπρου, τα οποία προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό να αναδείξει τις δικές του αναγνωστικές προτιμήσεις.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ