Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού – Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης, το παιδικό βιβλίο της Βίβιαν Ινώς Τσαμαδού, Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα.

Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα, είναι το πρώτο βιβλίο μιας πρωτότυπης σειράς περιπετειών μικρών μαγισσών στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και διαφορετικοί. Η μαγεία αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους. Η ατρόμητη Ρεγγίνα, η σοβαρή Ρόζα και η σκανταλιάρα Νόρα, είναι αδελφές από διαφορετικούς γονείς, σε μια αγαπημένη οικογένεια με αξίες, αισιοδοξία και θάρρος. Η μητέρα τους Ισαβέλλα Φράγκου, κατάγεται από την Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ του κάστρου της Καλαμάτας.

Η δράση εκτυλίσσεται μέσα από τα ημερολόγιά διαφόρων μελών της οικογένειας. Στο πρώτο βιβλίο, οι τρεις αδελφές έρχονται αντιμέτωπες με τους μοχθηρούς καραμάγους Μπίχλα και Μπώλη, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η Νόρα δημιουργεί ένα “δημιουργικό χάος”, η Ρόζα νιώθει ανασφάλεια όμως εντοπίζει ένα μεγάλο μυστικό, ενώ παράλληλα η Ρεγγίνα ψάχνει την αλήθεια για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα της. Παρόλες τις δυσκολίες, οι τρεις αδελφές δεν το βάζουν κάτω. Άλλωστε οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα.

Η αφήγηση έχει φαντασία, μυστήριο αλλά και χιούμορ. Ενσωματώνει ένα μείγμα αναφορών στην κλασική λογοτεχνία αλλά και σε σύγχρονα βιβλία και ταινίες, από τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα μέχρι Harry Potter και Star Wars. Γι’ αυτό το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και από ενήλικες που αγαπούν τα παιδικά best sellers της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ