Τζούλια Φίλιπς – Γη που χάνεται

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το λογοτεχνικό διαμάντι της Τζούλια Φίλιπς με τίτλο “Γη που χάνεται”.

Ένα ανατριχιαστικό έγκλημα κατακερματίζει τις ζωές των γυναικών σε μια μακρινή γωνιά του κόσμου. Όταν εξιχνιαστεί, θα θέλετε να ξαναδιαβάσετε το βιβλίο από την αρχή.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ

Η Αμερικανίδα Julia Phillips μας χαρίζει το εκδοτικό φαινόμενο της χρονιάς με το πρώτο της βιβλίο, το οποίο διεκδικεί αρκετά βραβεία, μεταφράζεται ήδη σε 23 γλώσσες και έχει αναδειχθεί ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς που πέρασε.

Ένα αυγουστιάτικο απόγευμα, δύο κορίτσια –αδελφές, οκτώ και έντεκα ετών– εξαφανίζονται από µια ακτή της χερσονήσου Καµτσάτκα, του βορειοα­νατολικού άκρου της Ρωσίας. Τις εβδομάδες, κι ύστερα τους μήνες, που ακολουθούν η έρευνα της αστυνομίας αποδεικνύεται άκαρπη. Απόηχοι της εξαφάνισης αντηχούν απ’ άκρη σ’ άκρη μιας σφιχτά δεμένης κοινότητας, µε τον φόβο και την απώλεια να ταλανίζουν τις γυναίκες που ανήκουν σ’ αυτήν.

Με σκηνικό την απομακρυσμένη σιβηρική χερσόνησο της Καµτσάτκα η Γη που χάνεται διεισδύει µε εκπληκτική συναισθηματική ακρίβεια στον κόσμο ενός συνόλου θαυμάσια σκιαγραφημένων χαρακτήρων που τους συνδέει ένα αδιανόητο έγκλημα.

Η συγγραφέας πλάθει εικόνες σκληρής ομορφιάς και μεταφέρει τους αναγνώστες σε µια περιοχή τόσο παράξενη όσο και σαγηνευτική, όπου οι κοινωνικές και εθνοτικές εντάσεις σιγοβράζουν από καιρό, και όπου οι ξένοι συχνά είναι οι πρώτοι που θα κατηγορηθούν.

Το αριστοτεχνικό αυτό μυθιστόρημα, γραμμένο µε ενσυναίσθηση και φαντασία, διερευνά τους περίπλοκους οικογενειακούς και κοινοτικούς δεσμούς σε µια Ρωσία διαφορετική από οτιδήποτε έχουμε δει ως τώρα, και καθηλώνει τον αναγνώστη.

Τζούλια Φίλιπς

Η Julia Phillips (Τζούλια Φίλιπς, 1989) είναι υπότροφος Φούλμπραϊτ. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στο Atlantic, στην Paris Review. Ζει στο Μπρούκλιν. Το Γη που χάνεται είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ