Τρείς θεατρικοί μονόλογοι στον Πύργο Μπαζαίου στο 11ο Φεστιβάλ Νάξου

Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Νάξου με τίτλο Less is more, γίνεται ένα αφιέρωμα στη τέχνη και τεχνική του θεατρικού μονολόγου. Ο μονόλογος …

Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Νάξου με τίτλο Less is more, γίνεται ένα αφιέρωμα στη τέχνη και τεχνική του θεατρικού μονολόγου. Ο μονόλογος

για τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Φεστιβάλ, Στέλιο Κρασανάκη «αποτελεί το εντελέστερο θεατρικό είδος. Είναι η περιοχή όπου δοκιμάζεται το κείμενο, η υποκριτική και η σκηνοθεσία στην πιο ακραία τους μορφή».

Στον πρώτο μονόλογο «Το Παρτάλι» (7 & 8/8) του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, με τον Χρήστο Στέργιογλου σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρσασανάκη, καταργείται ο τέταρτος τοίχος, ηθοποιός και κοινό γίνονται ένα και κυριαρχεί μια καακτμένη αμεσότητα της θεατρικής αφήγησης.

Στο «Μαράν Αθά» (16/8) κεντρικό άξονα αποτελεί το ίδιο το κείμενο «ποταμός» του Θωμά Ψύρρα, ενώ ο Δήμος Αβδελιώδης καθοδηγεί τη Γιασεμί Κηλαηδόνη επιχειρώντας μια σκηνοθεσία του λόφου και της πεποιημένης εκφοράς του.

Τέλος στη «Camille Claudel: Το κύμα της τρέλας» (19/8) ο Στέλιος Κρασανάκης με την εξαιιρετική Λυδία Φωτοπούλου αναζητούν τρόπους σκηνικής αναπαράστασης της επιστολογραφίας ενός ιδιαίτερου θεατρικού είδους. Ένα παιχνίδι λόγου, σώματος, σκηνικού χώρου και βίντεο-εικόνων.

Τρεις διαφορετικές εκδοχές της θεατρικής σχέσης ηθοποιού και θεατή με τη διαμεσολάβηση του λόγου.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Κρασανάκης

Διεύθυνση Παραγωγής: Μάριος Βαζαίος

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ