Οκτώ εικαστικές προτάσεις για οκτώ ελληνικές ταινίες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2009, οκτώ νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες έρχονται αντιμέτωποι με οκτώ από τις πιο ενδιαφέρουσες – και κάποιες εξ αυτών σπάνιες – ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών της δεκαετίας του ’70.

Η έκθεση Οκτώ Εικαστικές Προτάσεις για Οκτώ Ελληνικές Ταινίες της Δεκαετίας του ’70 θα εγκαινιαστεί στις 20 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας, δύο ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2009.

Οι οκτώ καλλιτέχνες ανέλαβαν να δουλέψει ο καθένας πάνω σε μία ταινία, δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα για την έκθεση. Με τη χρήση ποικίλων μέσων (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση και βίντεο) επιχειρούν μια νέα ανάγνωση των ταινιών, οι οποίες εκτός από ορόσημα του νέου ελληνικού κινηματογράφου είναι παράλληλα φορείς των χαρακτηριστικών της ιδιαίτερης αυτής ιστορικά εποχής για την Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει την πάντα επίκαιρη ματιά και θεματολογία που οι κινηματογραφιστές αυτοί πραγματεύονταν αλλά και το ενδιαφέρον που μια τέτοια διαδικασία επανεξέτασης μπορεί να έχει σήμερα για καλλιτέχνες και κοινό.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες, οι Δανάη Ανεσιάδου – Ευδοκία (Αλέξης Δαμιανός), Χρήστος Αθανασιάδης – Αναπαράσταση (Θεόδωρος Αγγελόπουλος), Γιάννης Θεοδωρόπουλος – Ιωάννης ο Βίαιος (Τονια Μαρκετάκη), Ελένη Καμμά – Ανατολική Περιφέρεια (Βασίλης Βαφέας), Ελένη Κοτσώνη – Καγκελόπορτα (Δημήτρης Μακρής), Κώστας Μπασάνος – 2 Φεγγάρια τον Αύγουστο (Κώστας Φέρρης) και Νίνα Παπακωνσταντίνου – Happy Day (Παντελής Βούλγαρης).

Την έκθεση επιμελήθηκε η Κατερίνα Τσέλου.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ