Ο Βασίλης Γκουρογιάννης σε “Διηγήσεις παραφυσικών φαινομένων”

Ο συγγραφέας Βασίλης Γκουρογιάννης μιλά στην κάμερα του CultureNow για το βιβλίο του “Διηγήσεις παραφυσικών φαινομένων” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Βασίλη Γκουρογιάννη, «Διηγήσεις παραφυσικών φαινομένων».

Ο συγγραφέας μιλά στο φακό του Culturenow.gr ως προς την πηγή της έμπνευσής του, αποκαλύπτοντας: “Οι Διηγήσεις παραφυσικών φαινομένων είναι ένα παράδοξο βιβλίο, ένα βιβλίο ψυχής. Εγώ είμαι παιδί της δεκαετίας του ’50, καταγόμενος από ένα χωριό της Ηπείρου και εκείνα τα χρόνια η ψυχαγωγία μας ήταν να ακούμε ιστορίες από τους μεγαλύτερους, είτε πραγματικά θρίλερ από τους πολέμους που είχαν φρέσκους, είτε ιστορίες από τον παγανιστικό κόσμο, που εμάς ως παιδιά μας μάγευαν και εξακολουθούν να μας μαγεύουν, με αυτή την νοσταλγία του παρελθόντος.”

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Γκουρογιάννης (1951) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Γρανίτσα Ιωαννίνων. Τελείωσε το Λύκειο στα Γιάννενα και φοίτησε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί χρόνια ως δικηγόρος στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα πεζογραφήματα: Το ασημόχορτο ανθίζει (1995), Ο θίασος των Αθηναίων (1999), το οποίο μεταφράστηκε στα ιταλικά, Βέβηλη πτήση (2003), Από την άλλη γωνία (2006), Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή (2009 – Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω), Σενάριο αθανασίας (2015).


Πληροφορίες έκδοσης:

Εκδόσεις Μεταίχμιο, Φεβρουάριος 2018, Σελίδες: 104, Διαστάσεις: 14 Χ 20,5, Τιμή: 8,80€, ISBN: 978-618-03-1414-4

www.metaixmio.gr


Photo Credit: Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Διηγήσεις παραφυσικών φαινομένων – Βασίλης Γκουρογιάννης

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ