Ο Τζακ και η Φασολιά, με την artista Xanthie περιοδεύει!

Το παραμυθένιο εικαστικό performance Ο Τζακ και η Φασολιά, με την artista Xanthie, περιοδεύει στα σχολεία και στην Ελλάδα.

Το παραμύθι “Ο Τζακ και η Φασολιά” μας μιλάει για τον Τζακ: Ένα αγόρι που περνάει από πολλές περιπέτειες. Συναντάει έναν μάγο (που του δίνει τα φασόλια), βρίσκει βοηθό (τη γυναίκα του γίγαντα), εχθρό (τον γίγαντα) αλλά στο τέλος γίνεται ο ήρωας που έχει τολμήσει, κερδίσει και νικήσει όποιον φόβο!

Στο πρώτο του ταξίδι, στο σπίτι του γίγαντα – στον ουρανό, εκεί που τον οδήγησε η μαγική φασολιά – κλέβει ένα σακούλι με χρυσά νομίσματα.

Στο δεύτερο ταξίδι, καθώς αντιλαμβάνεται πως τα υλικά αγαθά- οι πόροι, τελειώνουν και χρειάζεται να μπορεί να τα παράγει, κλέβει την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά.

Το τρίτο ταξίδι, το κάνει για να κλέψει τη μαγική άρπα – επειδή άκουσε τον πιο γλυκό ήχο – και ανακάλυψε την πνευματικότητα, την τέχνη, ό,τι ομορφαίνει τη ζωή.

Στο τρίτο αυτό ταξίδι, νικάει το γίγαντα – νικάει τους φόβους του. Κόβει τα δεσμά με τη μαγεία, είναι δυνατός κι ολοκληρωμένος – είναι νικητής!

Χρειαζόμαστε τόλμη λοιπόν οι άνθρωποι. Πεποίθηση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε! Πίστη πως οι θα νικήσουμε τις δυσκολίες.

Ήξερες πώς…

Πληροφορίες για την παράσταση “Ο Τζακ και η Φασολιά”:

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ