Ο Στάθης Μαρκόπουλος και ο δικός του “Οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες”

Ο κουκλοπαίχτης Στάθης Μαρκόπουλος μιλά στην κάμερα του CultureNow για την παράσταση Μικρός οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες, που βασίζεται στον “Σκοινοβάτη” του Ζαν Ζενέ και αποτελεί μια παραγωγή “εκτός των τειχών” της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική και επαναστατικές διαθέσεις: αυτή είναι η φετινή πρωτότυπη, «εκτός των τειχών» παράσταση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Μικρός Οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες, σε σκηνοθεσία Στάθη Μαρκόπουλου. Το έργο παρουσιάζεται σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ΚΑΠΗ / λέσχες φιλίας, κέντρα ημέρας, ιδρύματα, σωφρονιστικά καταστήματα, κέντρα απεξάρτησης, σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής.

Ο γνωστός κουκλοπαίχτης Στάθης Μαρκόπουλος μιλά στον φακό του CultureNow και αναφέρει: “Το έργο του Ζενέ «Σκοινοβάτης» παρουσιάζεται με κούκλες για πρώτη φορά διεθνώς. Ο Ζενέ το έγραψε σε μορφή γράμματος προς έναν αληθινό σκοινοβάτη, ουσιαστικά παροτρύνοντάς τον να εμβαθύνει στην τέχνη του.”

Στην συνέχεια τονίζει ως προς την έμπνευσή του αυτή: “Η παραγωγή ξεκίνησε με πρόσκληση της Στέγης να δουλέψουμε μαζί και εγώ πρότεινα το συγκεκριμένο έργο με κούκλες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ως κουκλοπαίχτης θεωρώ ότι ο «Σκοινοβάτης» υλοποιείται με αυτό τον τρόπο ιδανικά. Η κούκλα είναι ο καλύτερος φορέας του λόγου του Ζεν, γιατί αυτή έχει ως κεκτημένο αυτό που ο Ζενέ ζητά από τον άνθρωπο.”


Συντελεστές

Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία & Κατασκευές: Στάθης Μαρκόπουλος (Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια)
Δραματουργική επιμέλεια: Βίκυ Γεωργιάδου
Κινησιολογική επιμέλεια: Αντώνης Κουτρουμπής (Ομάδα Πλεύσις)
Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Κάστανος (μουσικός), Βασιλική Μαλτσάκη, Στάθης Μαρκόπουλος, Αννέτα Στεφανοπούλου (κουκλοπαίκτες), Μαρία Φουντούλη (χορεύτρια)
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση


Info

Τοποθεσία: Σε διάφορα σημεία και οργανισμούς, εντός και εκτός Αττικής

Ημερομηνίες: Από 30 Νοεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: sgt.gr


Διαβάστε επίσης: 

Μικρός οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες… από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ