Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους – Απρίλιος-Ιούνιος 2024

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2024.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου περιλαμβάνει δράσεις για άτομα και ομάδες κάθε ηλικίας, οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σχολεία, οι οποίες στηρίζονται στη διαδραστική επαφή με τη μουσική και στη συνομιλία της με τις άλλες τέχνες.

Σας περιμένουμε λοιπόν κάθε σαββατοκύριακο για να απολαύσουμε μαζί συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Από το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού τριμήνου Απριλίου–Ιουνίου επιλέξτε τις δράσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο, κλείστε εγκαίρως θέσεις και ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον μαγικό κόσμο της Τέχνης και να μοιραστούμε πρωτόγνωρες εμπειρίες!

Αναλυτικά:

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΒΡΕΦΗ ΕΩΣ 12 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

Η τρυφερή ηλικία των ήχων

Ο πλούτος της κλασικής μουσικής λειτουργεί ευεργετικά για το έμβρυο και το βρέφος, καθώς ο εγκέφαλός μας ανταποκρίνεται άμεσα στα μουσικά ερεθίσματα και αρχίζει να μιμείται ήχους και ρυθμούς. Σε αυτόν τον κύκλο, έγκυες και νέοι γονείς ακούνε κορυφαία έργα του κλασικού ρεπερτορίου από επιλεγμένες ηχογραφήσεις. Σε συνθήκες που ευνοούν τη χαλάρωση και το θηλασμό, οι ενήλικοι ακροατές –μαμάδες και μπαμπάδες– μαζί με τους μικρότερους –μωρά, ακόμα και μέσα στην κοιλιά– αφήνονται στη μαγεία της μουσικής και στην απόλαυση των ήχων. Στο τέλος κάθε συνάντησης, συζητάνε όλοι μαζί για την επίδραση της μουσικής στην ψυχοσωματική ανάπτυξη της πιο τρυφερής ηλικίας.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 3 ΕΤΩΝ

Μικρά θεάματα για τα μικρά

Λέξεις που χορεύουν, ήχοι που παίζουν κρυφτό, εικόνες και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία: οι παραστατικές τέχνες και ο κινηματογράφος ως εργαλεία βιωματικής εξερεύνησης του κόσμου, για βρέφη και παιδιά μέχρι τριών ετών και τους συνοδούς τους. Σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου τα παιδιά μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα και να παίζουν, η τέχνη δημιουργεί ερεθίσματα και πολύτιμες αναμνήσεις.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ

Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;

Σε αυτούς τους πρωτότυπους διαλόγους ένα μουσικό όργανο, διαφορετικό κάθε φορά, γίνεται το τζίνι του παραμυθιού και μεταμορφώνει την αφήγηση σε μια μοναδική μουσική εμπειρία: Η μαγική γλώσσα των ήχων βγαίνει από το μουσικό όργανο και μπλέκεται με τις λέξεις, για να ζωντανέψει τις ιστορίες ενός κόσμου φτιαγμένου από θαύματα.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ

Ανακαλύπτοντας τα μουσικά όργανα

Γιατί, πώς, από τι, πότε… Κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων. Όλες οι ερωτήσεις μας θα απαντηθούν, καθώς τα μουσικά όργανα μας δίνουν ραντεβού σε μια ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας, όπου μπορούμε να πλησιάσουμε, να αγγίξουμε, να διακόψουμε, να ρωτήσουμε, να γελάσουμε δυνατά, να καταλάβουμε, να χειροκροτήσουμε. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν, όταν τα όργανα κατεβαίνουν από τη σκηνή και σε απόσταση… αναπνοής αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΩΝ

Τραγούδα κι εσύ!

Δεν χρειάζεται να τα καταφέρνεις με τους γλωσσοδέτες, δεν χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής στο παρκούρ, ούτε να γνωρίζεις τους νόμους της πυρηνικής φυσικής. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κέφι και ρυθμός. Φόρεσε το πιο λαμπερό σου χαμόγελο, καθάρισε το λαιμό σου και εμπιστέψου ταλαντούχους καλλιτέχνες που θα αναλάβουν να σε παρασύρουν σε μια ανεπανάληπτη συμμετοχική τραγουδιστική εμπειρία!

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-6 ΕΤΩΝ

Το φως, ο ήχος και τα τέσσερα στοιχεία

Ένα εργαστήριο εξερεύνησης των ήχων και του φωτός μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Γη, νερό, φωτιά, αέρας μάς οδηγούν στον πολύχρωμο και μελωδικό κόσμο τους. Μέσα από τη φύση και τη φυσική, το φως και τον ήχο, τα εικαστικά και τη μουσική, και γνωρίζοντας το έργο καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από τα στοιχεία της φύσης, τα παιδιά πειραματίζονται και δημιουργούν.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εργαστήρια και δράσεις άμεσα συνδεδεμένα με μια συναυλία, μια παράσταση ή ένα ρεσιτάλ, για παιδιά και εφήβους που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία της θέασης ή να εμβαθύνουν σε αυτή με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5 ΕΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΩΝ

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 15+ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Photo credit: ©Kiki Papadopoulou

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ