I puritani, του Vincenzo Bellini: Όπερα σε τρεις πράξεις στο Θέατρο Ολύμπια

Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζει την όπερα σε τρεις πράξεις «I puritani» του Vincenzo Bellini, σε μορφή συναυλίας.

To 1949, υπό την καθοδήγηση του περίφημου Tullio Serafin, η Μαρία Κάλλας θριαμβεύει στη Βενετία, στην όπερα «I puritani» του Vincenzo Bellini. Μέσα από την ιδιοφυή μουσική προσέγγιση του εύθραυστου χαρακτήρα της Elvira, η Κάλλας αναδεικνύει τις εκλεπτυσμένες δραματικές ποιότητες ενός ιδιαίτερα απαιτητικού ρόλου λυρικής κολορατούρας, σφραγίζοντας έτσι την απόλυτη κυριαρχία της στο ιταλικό bel canto. Η ιστορία διαδραματίζεται στα μέσα του 17ου αιώνα: ενώ μαίνεται ο αγγλικός εμφύλιος, ένας απαγορευμένος έρωτας ωθεί τόσο την πλοκή όσο και τη μουσική του έργου στα άκρα της απόγνωσης, αλλά και της ελπίδας.

Η όπερα παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, με τους τέσσερις πρωταγωνιστικούς ρόλους να ερμηνεύονται από κορυφαίους τραγουδιστές, αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του έργου. Μεταξύ αυτών, ο Αμερικανός τενόρος John Osborn και η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, που θριαμβεύουν στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα. Ο εξαίρετος Γάλλος αρχιμουσικός Alphonse Cemin διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη της συνεργασία με το Ολύμπια.

Συντελεστές:

Παίζουν:

Διαβάστε επίσης:

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: Το πρόγραμμα για την περίοδο 2023 – 2024

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ