Η ιστορία της πράσινης γραμμής, του Παννίκου Χρυσάνθου

Η ιστορία της πράσινης γραμμής, του Παννίκου Χρυσάνθου, κυκλοφορεί στις 17 Ιανουαρίου από τη New Star.

Μια ιστορία στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας, εκεί όπου ένα τείχος από βαρέλια και συρματοπλέγματα χωρίζει μια πόλη – και μια χώρα, που ήταν κάποτε ενωμένη. Ο Κύπρος, ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, στέλλεται εκεί να υπηρετήσει στη θέση ενός συναδέλφου του, που σκοτώθηκε, γιατί μπήκε μέσα στη νεκρή ζώνη. Πολύ γρήγορα ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του. ‘Οπως και ο Κύπρος είναι και αυτός πρόσφυγας.

Ο πόλεμος τους ανάγκασε να μετακινηθούν – τον Κύπρο από το βορρά στο νότο και τον Μουράτ από το νότο στο βορρά. Όταν ο Μουράτ πάει με άδεια στο χωριό, φέρνει στον Κύπρο ένα δώρο από το σπίτι του, μιαν οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία είναι και ο νεκρός του πατέρας. Αυτή η φωτογραφία αναστατώνει τόσο τον Κύπρο, που κάμνει πράγματα πέραν από τη λογική. Όταν ο Μουράτ του προτείνει να κάμουν από ένα κρυφό ταξίδι ο καθένας στην «άλλη πλευρά», ο Κύπρος δέχεται χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.

Συντελεστές

Σενάριο: Πανίκκος Χρυσάνθου

Σκηνοθεσία: Πανίκκος Χρυσάνθου

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σοφοκλέους, Cihan Tariman, Matthias Lier, Μαρία Μουστάκα, Αντρέας Τσουρής, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Baris Refikoglu κ.α.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ