Η γκαλερί Δύο Χωριά στο EXPO Chicago 2021 με έργα του Aleksandar Todorovic

Η γκαλερί Δύο Χωριά με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο EXPO Chicago 2021, με νέα έργα από τον Aleksandar Todorovic.

Η χρήση του διαδικτύου, και οι επακόλουθες συνέπειές του, εξετάζονται κριτικά από τον Aleksandar Todorovic, μέσω της χρήσης αντιπροσωπευτικών μορφών και οπτικών συμβόλων, που ενυπάρχουν στην ιερή τέχνη του Ανατολικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Στα έργα τέχνης του, που συχνά αναφέρονται ως «εικόνες», ο Todorovic συνδυάζει παραδοσιακά υλικά δημιουργίας εικόνων (όπως αυγοτέμπερα και μεταλλικά), χαρακτηριστικά στυλ προ-αναγεννησιακών μορφών με οπτικά στοιχεία (επιγραφές, φωτοστέφανα), με μοντέρνα θέματα και οπτικές λύσεις εμπνευσμένα από τον σουρεαλισμό της ποπ κουλτούρας και το νέο κίνημα της σύγχρονης τέχνης.

Η πρόθεση του Todorovic είναι να συνδυάσει δύο τύπους αφηγηματικής τέχνης, τόσο αρχαίας όσο και σύγχρονης, για να δημιουργήσει ένα είδος τεχνολογικού «ευαγγελίου», το οποίο δεν παρουσιάζει γεγονότα μόνο περιγραφικά, αλλά αμφισβητεί την ηθική και την ίδια την ανθρωπότητα.

Μπορείτε να δείτε την έκθεση στο EXPO Chicago, από 8 έως 12 Απριλίου.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Aleksandar Todorovic, The Viral Games, 2020, Egg tempera, acrylic, gold and palladium leaf on wood board 50 x 70 x 4 cm

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ