Η Ελεάνα Ανδρεούδη, ο Γιάννης Μητράκης και το “Herrumbre” της ΕΛΣ

Η Ελεάνα Ανδρεούδη και ο Γιάννης Μητράκης, χορευτές στο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μιλούν στο φακό του Culturenow για την παράσταση “Herrumbre” του Ισπανού δημιουργού Νάτσο Ντουάτο.

Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην πρώτη του συνεργασία με τον Ισπανό χορογράφο Νάτσο Ντουάτο, παρουσιάζει την παράσταση «Herrumbre» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Α’ Κορυφαία Χορεύτρια της ΕΛΣ, Ελεάνα Ανδρεούδη και ο χορευτής της ΕΛΣ Γιάννης Μητράκης, μιλούν στην κάμερα του CultureNow για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη παραγωγή.

Η Ελεάνα Ανδρεούδη τονίζει: “Ο Νάτσο Ντουάτο εμπνεύστηκε τη χορογραφία από μια εικόνα που είχε δει στις φυλακές του Γκουαντάναμο, όπου συμπεριφερόντουσαν στους ανθρώπους σαν ζώα”, ενώ ο Γιάννης Μητράκης συμπληρώνει: “Γενικά έχει να κάνει με την αλλοτρίωση του ανθρωπίνου είδους, κλείνοντας τον άνθρωπο σε μια φυλακή και στερώντας του την ελευθερία. Βέβαια, ο δημιουργός έχει δεχθεί ερεθίσματα και από τα βομβιστικά γεγονότα του 2004 στη Μαδρίτη.”

Η Ελεάνα Ανδρεούδη συνεχίζει λέγοντας: “Σκοπός αυτού του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι σε κάθε είδους βία, γιατί επί της ουσίας αυτό που είμαστε, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις” και ο Γιάννης Μητράκης επισημαίνει: “Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, καθώς καλούμαστε ως κλασικοί χορευτές να μπούμε σε ένα πιο μοντέρνο στυλ.”


Info

Τοποθεσία: Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Ημέρες: 6, 8, 9, 15, 16, 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 25, 30, 35, 40, 55€ / Φοιτητικό, παιδικό: 12€ | Περιορισμένης ορατότητας: 10€

Προπώληση: ticketservices.gr, tickets.public.gr, Ταμεία Λυρικής στο ΚΠΙΣΝ, 213 088 5700

Πληροφορίες: nationalopera.gr


Photo and Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Herrumbre, του Νάτσο Ντουάτο από το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ