Critics’ Choice Awards 2024: Κυριάρχησε η ταινία “Oppenheimer” – αναλυτικά όλα τα βραβεία

Η ταινία «Oppenheimer» απέσπασε τα περισσότερα έπαθλα στην 29η τελετή απονομής των βραβείων της Ένωσης Κριτικών ΗΠΑ και Καναδά (Critics Choice Association) – 4 Critics Choice Awards, με τα οποία αναγνωρίζονται επιτεύγματα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο και θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ.

Η ταινία «Oppenheimer» κέρδισε οκτώ βραβεία, μεταξύ των οποίων στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Κρίστοφερ Νόλαν) και Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ).

Ακολούθησε η ταινία «Barbie» με έξι νίκες, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Κωμωδίας και το Καλύτερου Τραγουδιού (“I’m Just Ken”).

Το βραβείο Α’ Γυναικείας Ερμηνείας απονεμήθηκε στην Έμμα Στόουν (“Poor Things”) και ο Πολ Τζαμάτι απέσπασε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία (“The Holdovers”).

Υπήρχαν λιγότερες εκπλήξεις όσον αφορά τον τηλεοπτικό τομέα, καθώς οι σειρές “The Bear”, “Succession” και “Beef” κέρδισαν τα περισσότερα βραβεία.

Η ταινία «Barbie» είχε τις περισσότερες, 18 υποψηφιότητες, ακολουθούσαν τα φιλμ «Oppenheimer» και «Poor Things» με 13 και το «Killers of the Flower Moon» με 12. Η σειρά «The Morning Show» ήταν υποψήφια σε έξι κατηγορίες.

Η Αμερικανίδα stand up κωμικός, ηθοποιός και σεναριογράφος, Τσέλσι Χάντλερ ήταν παρουσιάστρια της τελετής απονομής των Critics Choice Awards 2024 που μεταδόθηκε ζωντανά στο CW και πραγματοποιήθηκε στο Barker Hangar στη Σάντα Μόνικα. Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε με βραβείο για το Σύνολο της Καριέρας του και η Αμέρικα Φερέρα τιμήθηκε με το βραβείο SeeHer για τη στήριξη της ισότητας των φύλων και την απεικόνιση αυθεντικών χαρακτήρων που αψηφούν τα στερεότυπα.

Το βραβείο SeeHer θεσμοθετήθηκε το 2017 ως συνεργασία μεταξύ της Ένωσης Κριτικών και διεθνούς συλλογικότητας οργανισμών μάρκετινγκ και μέσων ενημέρωσης.

Αναλυτικά τα Critics Choice Awards 2024:

Κινηματογράφος

Τηλεόραση

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ