«Το Αχ! και τα 24 μολυβένια στρατιωτάκια», στο Μουσείο Μπενάκη

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά από 14 ετών και ενηλίκους

Ο Νίκος Καζαντζάκης στην Αίγινα μεταφράζοντας το Ελληνογαλλικό λεξικό στην καθαρεύουσα και στη δημοτική. Άνοιξη 1931

Ένα παιχνίδι γραφής στο Μουσείο Μπενάκη που σας καλεί να στήσετε τα δικά σας «μολυβένια στρατιωτάκια» στα χνάρια της σκέψης του Καζαντζάκη, στις συναντήσεις του Κρητικού συγγραφέα με τον Όμηρο, τον Δάντη, τον Σαίξπηρ, τον Καβάφη και τον Νίτσε.

«Δεν έχω στην εξουσία μου παρά είκοσι τέσσερα μολυβένια στρατιωτάκια, τα είκοσι τέσσερα γράμματα της αλφαβήτας, θα κηρύξω επιστράτευση, θα σηκώσω στρατό, θα παλέψω με το θάνατο» (Αναφορά στον Γκρέκο).

Η βασική αυτή σκέψη του Καζαντζάκη, η πάλη του ανθρώπου με τη φθορά και του συγγραφέα με τον Λόγο -«το Αχ!» που φωνάζουμε κάθε φορά που «βλέπουμε ένα δέντρο ανθισμένο, έναν ήρωα, μια γυναίκα, το άστρο της αυγής»- αποτελεί την αφετηρία για ένα τρίωρο πρόγραμμα δημιουργικής γραφής που προτείνει το Μουσείο Μπενάκη.

Έναρξη κρατήσεων: Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

* Η ιδέα θα μπορούσε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των σχολικών ομάδων εφόσον εκδηλωθεί το ενδιαφέρον και μετά από συνεννόηση.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Κέλη Δασκαλά, διδάσκει Λογοτεχνία και Δημιουργική γραφή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και είναι συντονίστρια ομάδων δημιουργικής γραφής.


Διαβάστε επίσης:

Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη από το Μουσείο Μπενάκη

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ