Απόλλων Γλύκας – INHALE “notes from behind a window”: Έκθεση στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Απόλλωνα Γλύκα με τίτλο INHALE “notes from behind a window”.

Η έκθεση INHALE “notes from behind a window” παρουσιάζει ένα σύνολο της πιο πρόσφατης δουλειάς του καλλιτέχνη που αποτελείται από φωτογραφικά κολάζ και κατασκευές. Μέσα από αυτή τη σειρά έργων, ο Γλύκας εστιάζει στη διαμόρφωση της επικοινωνίας του υποκειμένου με την πόλη και τον δημόσιο χώρο μέσα από μια καθηλωμένη οπτική, όπως αυτή διαμορφώθηκε το διάστημα των δύο τελευταίων ετών.

Φωτογραφίες από την περίοδο του εγκλεισμού που βγάζει ο καλλιτέχνης από τα στενά όρια του σπιτιού του απεικονίζουν αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, κεραίες και άλλες συσκευές επικοινωνίας, που υπονοούν την ανθρώπινη παρουσία και την ανάγκη του ανθρώπου να διατηρήσει μια επαφή με την εξωτερική πραγματικότητα. Οι μεταλλικές κατασκευές αντανακλούν λεπτομέρειες που βρίσκονται στα φωτογραφικά κολάζ και μαζί συνθέτουν μια εγκατάσταση, όπου η υλικότητα και η χρηστικότητα αντιστρέφονται δημιουργώντας μια αίσθηση αυτονομίας και παράξενης οικειότητας.

Απόλλων Γλύκας

Ο Απόλλων Γλύκας είναι εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2005-2012) και της Ακαδημίας Leica του τμήματος δημιουργικής φωτογραφίας (2000-2003). Συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία υλοποιώντας εγκαταστάσεις και εικαστικές κατασκευές και εργάζεται ως φωτογράφος από το 2000. Παράλληλα διδάσκει σχέδιο και ζωγραφική από το 2010. Είναι μέλος του Εικαστικού επιμελητήριου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί από: το Artist Fellowship Program ARTWORKS (2019), τον Ο.Σ.Ε. (CODERAILART 2017), την Aegean Airlines (2016), την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός (2010), το Ινστιτούτο Ι.Ο.Α.Σ. (2010), το ταχυδρομικό ταμιευτήριο (Τ.Τ. 2009). Το σχέδιο, η ζωγραφική, η γλυπτική, και η φωτογραφία αποτελούν μέρη του εικαστικού του λόγου.

Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές.

* Σύμφωνα με τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας αποφυγής της διασποράς του Covid-19, παρακαλούμε να κρατήσετε 2 μέτρα απόσταση από άλλους επισκέπτες και υπενθυμίζουμε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας. Με βάση τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της Covid-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την είσοδό σας στη γκαλερί είναι απαραίτητη η επίδειξη: 1. πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης είτε αρνητικού Rapid / PCR test με ισχύ 48 ωρών. 2. δελτίο ταυτότητας.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ