Animegaron: Αποτελέσματα του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία Animation 2026

Για ένατη χρονιά, διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες και σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

Η ταινία «ROE», εμπνευσμένη από τα όνειρα και το υποσυνείδητο, επιχειρεί να αποτυπώσει το παράλογο και την ασυνέχεια των ονείρων, σε σχέση με την εξίσου παράλογη φύση της πραγματικότητας: Σε έναν ονειρικό κόσμο, ένα κορίτσι κοιμάται δίπλα σε μια πηγή όπου το νερό ρέει από το στόμα ενός μαρμάρινου πάνθηρα. Όταν το νερό σταματά, το κορίτσι ξυπνά και τότε εμφανίζεται μια φωτεινή σφαίρα, την οποία καταπίνει κι έτσι ξεκινά μια αλυσίδα από αλλόκοτα γεγονότα που αφήνει την αίσθηση ότι η ίδια ιστορία θα επαναληφθεί. Η κυκλική δομή της ταινίας αντικατοπτρίζει τον τρόπο που οι εμπειρίες και οι μνήμες επαναλαμβάνονται και μεταμορφώνονται με το χρόνο. Παράλληλα, πραγματεύεται τη φιλία αλλά και τη βαθύτερη σχέση που έχει κανείς με τον εαυτό του.

Η ταινία «ROE» παρουσιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «ντυμένη» με τις δέκα καλύτερες συνθέσεις που επέλεξε η επιτροπή.

Το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Animegaron 2026 έλαβε ο Στυλιανός Αθανασόπουλος από την Ελλάδα, το δεύτερο η Ελένη Εξάρχου (Ελλάδα) και το τρίτο η Αναστασία Σούκα Σίμου (Ελλάδα). Οι τρεις βραβευμένοι του Animegaron λαμβάνουν χρηματικά βραβεία και θα υποστηριχθούν από ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής. Η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης πρώτη διάκριση στον Γαβριήλ Φαριλέκα από την Ελλάδα και δεύτερη διάκριση στην Aliak Bedirian (Αγγλία).

Φέτος, στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν:

Θερμές ευχαριστίες στον Γιώργο Κάτρη για την εθελοντική του προσφορά στη φετινή διοργάνωση.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ