80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Tο επίσημο πρόγραμμα

Οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας είναι εδώ!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας είναι εδώ! – Μόλις ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 80ης διοργάνωσης! Το Λίντο θα γεμίσει με υπέροχες κινηματογραφικές στιγμές και το 2023!

Οι παρατηρήσεις του Ρομπέρτο Τσικούτο για το 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

O πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ρομπέρτο Τσικούτο (Roberto Cicutto) σημείωσε πως το 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, προσελκύει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και της βιομηχανίας του θεάματος από όλο τον κόσμο, μα ποτέ του δε λειτούργησε απλώς ως μια λαμπερή βιτρίνα ταλέντων και ταινιών, παρά πως σταθερά λειτουργεί ως καθρέφτης πολιτικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Ο ίδιος υποστήριξε πως παρά τα όσα έχουν συμβεί στον κόσμο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Φεστιβάλ έχει κατορθώσει να στρέψει την προσοχή του σε αυτά και να αναζητήσει απαντήσεις. Έτσι, η διοργάνωση έχει άλλοτε επικεντρωθεί στην πανδημία του Covid, άλλοτε στην κρίση στο Αφγανιστάν, με την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, στη γυναικεία καταπίεση στο Ιράν,  στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και άλλοτε στη δραματική μετανάστευση στα ύδατα της Μεσογείου. Για τον Cicutto, ο κινηματογράφος, με το κοινό του, ενώ εξελίσσεται διαρκώς από άποψη τεχνολογίας και γλώσσας, δεν εγκαταλείπει ποτέ το ρόλο του ως μάρτυρας του παρελθόντος και του παρόντος,  ως οραματιστής που προσδοκά το μέλλον, ως αφηγητής της εσωτερικής δύναμης ανδρών και γυναικών οι οποίοι ξεσηκώνονται για να αντιταχθούν στην αδικία και την κατάχρηση εξουσίας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί λοιπόν και η 80η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας!

To 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 30 Αυγούστου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Αναλυτικά οι ταινίες που περιλαμβάνονται στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

VENEZIA 80 – ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Poor Things

ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ – ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ

ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ | ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ – ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ

The Palace

ΤΕΚΜHΡΙΩΣΗ / NON FICTION

ΣΕΙΡΕΣ

ORIZZONTI: ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

ORIZZONTI: ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΞΤΡΑ

La Provinciale (The Wayward Wife)

VENICE CLASSICS

ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΜΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΑ

SPECIAL SCREENING

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ