24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος: Οι ενότητες της φετινής διοργάνωσης

Δείτε τις θεματικές ενότητες της φετινής διοργάνωσης του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 2 με 10 Απριλίου 2024 για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό.

Η θεματική ενότητα της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην πόλη του Παρισιού. Η ενότητα «Το Παρίσι χωρίς κλισέ», περιλαμβάνει 6 ταινίες, κλασικές και σύγχρονες, και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει ξανά αυτήν τη πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την 7η Τέχνη.

Η Λευκή κάρτα, αναδεικνύει με ιδιαίτερο τρόπο την τέχνη του κινηματογράφου και την πόλη του Παρισιού, καθώς δίνεται φέτος στην Ανώτατη Εθνική Σχολή ENS Louis-Lumière. Από το 1926 η σχολή αυτή καταρτίζει τεχνικούς υψηλού επιπέδου στην υπηρεσία του ήχου και της εικόνας. Το πρόγραμμα της Λευκής Κάρτας που επιμελήθηκαν οι συντελεστές της σχολής, περιλαμβάνει συναντήσεις, προβολές καθώς και, για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ, μια έκθεση φωτογραφίας και ακρόαση ακουστικών έργων μυθοπλασίας. Μέσα από αυτό το πλούσιο πρόγραμμα αντικατοπτρίζεται η ιδιαιτερότητα της σχολής, το εύρος της τεχνογνωσίας που προσφέρει και η ποικιλομορφία των ταλέντων που διαμορφώνει επί έναν αιώνα.

Το πρόγραμμα της 24ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με τις 46 μεγάλου μήκους και 11 μικρού μήκους ταινίες, θα επιτρέψει στο ελληνικό κοινό να ανακαλύψει την ποικιλία της γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής. Περιλαμβάνει επίσης ταινίες από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία καθώς και μια ελληνογαλλική παραγωγή.

ΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 24ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

ΕΙΔΙΚΈΣ ΠΡΟΒΟΛΈΣ

UNE ANNEE DIFFICILE

ΕΠΊΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΉ | ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΤΜΉΜΑ

ΠΑΝΌΡΑΜΑ ΓΑΛΛΌΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ

ΛΕΥΚΉ ΚΆΡΤΑ — ΑΝΏΤΑΤΗ ΣΧΟΛΉ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ LOUIS LUMIÈRE

NOUS

ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΣΕ

ΝΕΑΝΙΚΈΣ ΠΡΟΒΟΛΈΣ

Κεντρική φωτογραφία θέματος: DIVERTIMENTO

Διαβάστε επίσης:

Σε επτά πόλεις έρχεται το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος!

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ