12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF: Η αυλαία έπεσε με μεγάλη επιτυχία

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η αυλαία του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (Athens International Digital Film Festival, AIDFF, που φιλοξενήθηκε στον ιστορικό κινηματογράφο Στούντιο και στο Blackbox Theater Cinema.

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF, συνέχισε την παράδοσή να στοχεύει σε μία καλλιτεχνική επιλογή ταινιών από όλο το φάσμα της κινηματογραφικής τέχνης. Οι θεατές απόλαυσαν παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές αλλά και Αθηναϊκές πρεμιέρες.

Ταυτόχρονα διεξήχθη και το «10ο Διεθνές Οικολογικό και Επιστημονικό Πανόραμα». Για δέκα χρόνια το Πανόραμα προβάλει ταινίες με επιστημονικό και οικολογικό περιεχόμενο. Το φετινό θέμα ήταν «Η χρήση ψηφιακών μέσων για την παραγωγή εύστοχων τρόπων ενημέρωσης που διαμορφώνουν προς το καλύτερο τον κόσμο γύρω μας».

Στο πλαίσιο του 12ου AIDFF ξεκίνησε το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικού Σεναρίου μικρού και μεγάλου μήκους».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF συμπεριλαμβάνει σταθερά στο πρόγραμμα του θεματικά αλλά και ανθρωποκεντρικά αφιερώματα. Έχοντας καθιερωθεί ως πολιτιστική κίνηση προωθεί και αναδεικνύει ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών με ιδιαίτερη προσφορά στην ελληνική και διεθνή πραγματικότητα. Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF βράβευσε για το έργο τους τον σκηνοθέτη Κώστας Σφήκας και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (Ε.Ε..Σ.) που φέτος κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στην χώρα μας.

Το φετινό AIDFF επεκτείνεται πέρα από τα φεστιβαλικά του όρια, γίνεται μια πολύτιμη πλατφόρμα για την εξερεύνηση της τέχνης και του σινεμά. Οι ταινίες που παρουσιάστηκαν αποτελούν αφηγήσεις που αναδεικνύουν την ανθρώπινη εμπειρία με βάθος και συναισθηματική ενδοσκόπηση. Η ποικιλία των ταινιών αποκαλύπτει τη διαφορετικότητα και τον πλούτο της τέχνης στον κινηματογράφο. Το Φεστιβάλ κατάφερε σε αυτά τα δώδεκα χρόνια να εδραιώσει τον εαυτό του ως έναν προορισμό προτεραιότητας για τους κινηματογραφιστές. Καθιερώνοντας τον εαυτό του ως έναν επιδραστικό θεσμό.

Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον μια εξέχουσα διεθνή πλατφόρμα για την προβολή της κινηματογραφικής τέχνης που συνδυάζει την αισθητική τον επιστημονικό και οικολογικό τομέα.

Το AIDFF συνεχίζει να εμπνέει και να ωθεί τόσο νέους δημιουργούς όσο και κοινό, ενθαρρύνοντας τη συζήτηση για το σινεμά και την τέχνη. Οι δημιουργοί που παρουσιάζουν τις ταινίες επιδεικνύουν τη διάθεση να παρουσιάσουν τον κόσμο με νέους κινηματογραφικούς τρόπους, αναδεικνύοντας τη δύναμη της τέχνης να ενώνει και να εμπνέει. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, δημιουργείται συνεχώς μια νέα γενιά δημιουργών με ανοιχτό πνεύμα και ανεξάρτητη αντίληψη, χωρίς περιοριστικά όρια. Κάθε χρόνο, η ποικιλία της ψηφιακής πραγματικότητας μας παρακινεί να αναθεωρούμε το μέσο που χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία ταινιών και να καθορίζουμε τα όρια των νέων τεχνολογιών. Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί χρήστες των νέων μέσων και να μην επιτρέπουμε στα νέα μέσα να επηρεάζουν τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιούμε. Η αναζήτηση αισθητικής παραμένει στο επίκεντρο του AIDFF, ενώ η ανεξάρτητη παραγωγή συνεχίζει να διαμορφώνει την τέχνη του κινηματογράφου.

Πολλές από τίς ταινίες του φεστιβάλ θα συνεχίσουν την πορεία τους στην φιλόξενη αίθουσα Studio new star art cinema σε διανομή από τον κινηματογράφο.

Βραβεία 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας / Athens International Digital Film Festival AIDFF:

Τιμητικές διακρίσεις του 1ου Διεθνούς φεστιβάλ σεναρίου μικρού και μεγάλου μήκους / International Short and Long-Length Screenplay Competition

Τιμητική διάκριση στις ταινίες video art / Honorable Mention

Διεθνές Διαγωνιστικό ταινιών Κινουμένων Σχεδίων – International Animation Film Competition

Βραβεία Awards

Τιμητική Διάκριση

Διεθνές Διαγωνιστικό ταινιών χορού/International Dance Film Competition

Βραβείο Award

Τιμητική Διάκριση Honorable / Mention

Διεθνές Διαγωνιστικό ταινιών Πειραματικές – International Experimental Film Competition

Βραβείο Award

Τιμητική Διάκριση / Honorable Mention

Διεθνές Διαγωνιστικό ντοκιμαντέρ / International Documentary Competition

Βραβείο Ντοκιμαντέρ Award doc

Honorable Mention / Τιμητική Διάκριση

Διεθνές Διαγωνιστικό μικρού μήκους ντοκιμαντέρ/ International Short Documentary Competition

Honorable Mention / Τιμητική Διάκριση

Διεθνές Διαγωνιστικό ταινιών Νέοι Σκηνοθέτες – International Film Competition New Directors

Τιμητικές Διακρίσεις Νέοι Σκηνοθέτες Honorable Mention

Διεθνές Διαγωνιστικό Μικρού Μήκους Μυθοπλασία – International Feature fiction short film competition

Τιμητικές Διακρίσεις Honorable Mention

Διεθνές Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασία – International Feature fiction film competition

Honorable Mention / Τιμητικές Διακρίσεις

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ