Στην Αίθουσα Τέχνης THEOREMA, στις Βρυξέλλες, παρουσιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση του Νίκου Μόσχου από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2010. Το κείμενο του αναλυτικού καταλόγου της έκθεσης υπογράφει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Η νέα ενότητα της ζωγραφικής του Μόσχου, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιείται το ακρυλικό, με αφετηρία εκ νέου το αποδομημένο και επαναδομημένο από τον ζωγράφο αστικό τοπίο της Αθήνας, αποτελεί ένα τολμηρό, παραληρηματικό κόσμο, εξίσου θορυβώδη μα περισσότερο φωτεινό και εξωστρεφή από τον προηγούμενο, ένα ζωοποιό πεδίο με ρευστό γεωγραφικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική πράξη εκτελείται εν βρασμώ.

Κινούμενα ανάμεσα στο νεορεαλισμό και τη νέα ηθογραφία, άλλοτε θυμίζοντας αμυδρά τη σωματοποιημένη εικονοποιία του Riveira και άλλοτε τη συμπυκνωμένη και συμβολική αφηγηματική πλοκή ενός έργου του Bruegel, τα έργα του Μόσχου θέτουν σε κίνηση πολύπλοκους θορυβώδεις μηχανισμούς συναθροίσεων και οικοδομημάτων, συνειρμών και μοτίβων, σημειώνει η Ίρις Κρητικού στον κατάλογο της έκθεσης.